Toyota Corolla 2020 güç artışı nasıl yapılabilir?

Söylediğiniz seyde 1 gram mantık yok şaka gibisiniz adam elinde olan malı nasıl gücünü artırırım diyor siz düzgünce olmaz demek yerine almayarak diyerek adama alınmaz gibi cümleler kuruyosunuz adam size araba alınır mı diye sormuyor soruyu anlayamadınız sanırım.

Hay Allah razi olsun sonunda adamın sorusuna düzgun cevap veren birisi.

Ya Alman motor ya da olduğu gibi kabullenin.
Konuya çok dahil olmayım dedim ama Alman olunca ne oluyormuş anlamadım. Gayet sıradan, risk almayan ve emisyon odaklı motorları var. Atmosferik ve tüketim odaklı bir araç olması sebebiyle performans beklentisi olmaması gerektiğine katılıyorum Corolla için. Eğer iş performans sınıfına girecek olursa Japon, Fransız ve İtalyan araçları Alman araçlarına göre gömlek gömlek üstün çıkar. Profil fotoğrafınızdaki Vectra'yı da Alman sanıyorsunuzdur siz şimdi. GM üretimi sütçü beygirli bir araçtır aslında. Aynı yıla ve aynı motor hacmine sahip bir İtalyan veya Fransız aracına göre hiç şansı olmayan bir araçtır. El yumruğunu yiyene kadar balyoz sanar kendini sadece.

Son düzenleme:

Bana sorarsanız klasik marka partizanlığı dünyada bir iyi araba grubu varsa oda almandır diyenlerden forumda da var sanırım.

@Eren152 Onlar her yerde yazarlar. Tükenmezler. İlk kapışmada üzülene kadar devam ederler. 2.0 Xantia kullandım birkaç yıl önceye kadar. O araç kadar inatçı, yol tutan, dayanıklı ve performanslı bir rakip görmedim mesela çok meşhur "Alman" araçlar arasında. 4WS sistemi vardı, virajda süspansiyonu sertleştirirdi, duruma göre yükseklik değişirdi, trimlerden çıt sesi bile çıkmazdı, devir bandı çok verimliydi ve 1750 devirde süzülerek ekonomik ilerleyebilirdi gerektiğinde. Donanım ise yılına göre harikaydı. Tek sorunu ülkedeki algısı ve kaporta parçası sorunuydu. Bu aracı da şaka gibi bir fiyata gümrükten almıştım hatta. Sattığıma da çok pişmanım zaten. Satmam da ilan girme ve satış dahil 2 gün sürmüştü. Resmen elimden aldılar.

Corolla'dan profilimdeki Vectra'ya ne ara geldi anlamadım? VTEC önerirdim ama o bütceye olmaz gibime geldi yazmadım. Ben de TSI motor önerdim. En azından turbolu olur. VTEC Turbo olsa çok güzelde hayatta o paraya bulunmaz. Ayrıca bu Corolla'ya güçlendirme yapılsa bile kullanınan ham madde ve mühendislik o performans aralığına göre yapıldı. Bu adam bu arabayı 200 beygir bile yapsa gene eninde sonunda bir yerden patlak verecek.

Hay Allah razi olsun sonunda adamın sorusuna düzgun cevap veren birisi.

Vectra sahibi olduk ama 1.6 motordu. Amcamdaki Megane 1 2.0 bile olsa Opel'deki 1.6 onunla aynı performansı veriyordu. Ayrıca Opel'de olan GT paket daha alçak ve sert süspansiyon, dereceli egzantirik, headers, ecu ve dahası tasarımla satıldı. Hatta A kasadaki DOHC kırmızı motor manyak bir makina ki öldürüdüğün gibi de değil. Elbet binmişsinizdir de Opel 2000'li yıllarda küçümsenecek kadar kötü bir araba değil.

Opel Calibra serisi araştırın bakalım. Opel o zamanlar ne arabalar yaptı. Özellikle TR'de olmayan Lotus Omega. Bu Lotus Omega dediğimiz araba şuan otobandaki çoğu sıfır Mercedes-BMW (530i mesela) mahvedecek bir araba. Haaa Omega demişken sedan olanı da unutmayayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Taptic Her markanın iyi-kötü arabası olur. Tavsiyem fazla doğuya kapılmayın.

@Ella Freya Şanzımanı dağılmadan ya da arıza veremeden gidebilmiş 3-5 Omega ya da neredeyse bulunmayan Calibra videosu üzerinden güzelleme de yapılmaz. Detaya iner ve gerçekleri konuşursak komedi çıkar. 2016 gibi Omega buluşmasına katıldığımda şanzımanı arızalı olmayan tek bir araç vardı, onu da kendileri de dalga geçerek bozdular zaten iki sürüş sonrasında. Standart araçlar önemli bu konuda. Jeremy Clarkson da Vectra için 4 teker ve bir direksiyonu var demişti. Onu unutamam mesela. Ruhsuz, hiçbir konuda sivrilemeyen sıradan araçlar. Diğer markaların Calibra rakibi ürünleri yok mu sizce? Onlar beşe katlar. Markaların iyisi kötüsü olur ona katılıyorum. Opel ise rakiplerine göre her zaman aşağıda kaldı. Zaten GM bile elden çıkarmak için PSA grubuna yani Fransız üreticilere bıraktı kaçtı o markayı.

Son düzenleme:

1999-2004 arası Opel'lere laf ettirmem.
2.0 CDX Vectra'mız vardı. Trafikte yanına yaklaşacak araba ne gördüm ne de duydum bu kadar netim. Para o zaman Vectra'ya yetmişti, aslında Omega almaya gitmiştik.
2009 senesine kadar kullandıktan sonra Insignia 2.8 V6 aldık. Opc değil normal standart bir paketti. Onun zaten eşi/benzeri, rakibi yoktu. GM lisanslı Alman otomobiliydi kendisi. Vectra kadar keyif vermemişti orası ayrı konu.
Şunu da söyleyeyim bu ülkenin otomobili Bmw, Mercedes, Audi, Volkswagen değildi. Bu ülkenin 2005 senesine kadar en çok kullandığı marka Opel'di. Herkes Opel'ciydi. Yaşı yetmeyen Opel'e sütçü beygiri diyenlerin o dönemleri görenlere sorup öğrenmesi gerekiyor.

Son düzenleme:
Sizden böyle saçmalıklar beklemezdim. Eski otomatikler belli yıldan sonra revizyon ister. Dediğimiz omega modelinin 2016 yılında yaklaşık 20 yıllık teknolojide olup bozulmama ihtimali yok. Ayrıca eski arabalar manuel alınır. PSA dediğin grup da öyle çok mu güzel sanıyorsun? Yeni çıkan 508'de hataların olduğu söyleniyor. Ama SuperB modellerinde o kadar şikayet de yok. Opel de satıldı ama Astra modelleri Clio'ya taş çıkartır. Her ne kadar segment farkı olsa da hemen hemen fiyatlar aynı.

Bu sütçü beygiri olayına gelirsek sıfır çıkan arabada bile sütçü beygiri atmosferik var. Hadi siz atmosferiklere beygir katmaya çalışın.

(Bu arada GM'nin Detroit asıllı olduğunu biliyorum saçma sapan ağzınızdan ne çıktıysa yazmışsınız sevgilinizden mi ayrıldınız?)
@V. Scaletta Insignia V6 bebeğim ya.

Son düzenleme:
Hiçbir şey olmaz rahatına bak iyi bir yazılımcı'ya göster o bilir ne yapabileceğini burada boş konuşan insandan fayda gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…