Toz bilgisayarı yavaşlatır mı?

Gökdeniz Uygun

Kilopat
Selamlar, bahsettiğim arkadaşımın bilgisayarı sürekli takılıp drop yiyordu. 20 yıllık bilgisayar gibi davranıyordu, bunun hakkında bir konu açmıştım. APU bir sistemdi arkadaşım bana bilgisayarın aşırı tozlu olduğunu söylüyordu, peki bunlar SSD'den kaynaklı mı yoksa tozdan kaynaklı mı? Yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem yeterli soğutmayı sağlayamadığında saat hızlarında düşüş yapıyor kendini korumak amacıyla, bunun yeterli olmadığı durumlarda ise tamamen kendini kapatmayla dahi sonuçlanabiliyor.

İlgili sistem hakkında bilgi verirseniz daha iyi olur. Ayrıca termal bakımları en son ne zaman yaptığınız da önemli bir etken.

Tam sistem nedir?
Virüslü olma ihtimali nedir?
Driverler tam ve güncel mi?
Bunun dışında toz ısınmayı sağlayabilir fakat 80 85 dereceye kadar yavaşlatacağını sanmıyorum.
Her 1/3 senede bir (ortam temizliğine göre değişir) temizlik yapsa iyi olur.

Tozluysa ısınır. Isınırsa frekans düşürür. Frekans düşürürse yavaşlar. Fakat dediğiniz olay SSD olmamasından ya da RAM eksikliğinden olabilir.
Ssd takılı ve 16gb ram mevcut. Bilgisayarı 3 ay kullandım sonra köye gittim. Yaklaşık 4 aydır köydeyim. Bilgisayarı ağabeyim İstanbul 'a döndüğünde açmış fakat aşırı şekilde donuyormuş. Mesela 30 saniyede windows açılıyorsa, 1.5 dakikada açılıyor ve açıldığında bir yere tıklarsa işlemiyor, donuyor.

Virüs bulaşmış olabilir. Kaspersky ile bir tarama yapılsın.

Açar açmaz bu sorun beliriyor.
Virüs bulaşmış olabilir. Kaspersky ile bir tarama yapılsın.
Bilgisayar açılamayacak düzeyde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…