TP-Link Archer AX55-AX3000 gigabit modem olarak kullanabilir miyim?

Furkannozzturk3

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Bugün itibarıyla evime TurkNet GigaFiber bağlantısı yapıldı. Ekipten rica etmeme rağmen sahip olduğum TP-Link AX55 router'ıma değil kendi getirdikleri ZyXEL modem üzerinden kurulum sağladılar. Yanlış anlaşılmasın ben de uğraştırmamak için ısrar etmedim. Kendilerine sorduğumda WAN girişine kabloyu takarak, bu Router'ı modem olarak kullanabileceğimi söylediler.

İzlediğim adımlara göre önce ZyXEL modemi çıkardım, AX-55'i sıfırladım ve WAN kablosunu GPON cihazına takarak kurulum yaptım. GPON üzerinde los hariç tüm ışıklar yansa da Router'a internet gelmedi ve internet dağıtıcı olarak kullanamadım.

Nerede hata yapmış olabilirim, bu ürünü GigaFiber için "modem" mantığıyla kullanabilir miyim? Aşağıda ürünün çalışma modlarını görsel olarak ekliyorum. Yardımlarınızı rica edeceğim. Teşekkürler.

Router'ım -> AX3000 Çift Bant Gigabit Wi-Fi 6 Router

WhatsApp Image 2023-06-14 at 22.30.07.jpeg

WhatsApp Image 2023-06-14 at 22.30.49.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Satın aldığınız cihaz sadece Router. Modem özellikli bir router olsaydı üzerinde Modem Router yazardı. Kurulum yapılan modemin Ethernet portuna kablo ile bu cihazınızın WAN portuna kabloyu takarak, yada kablosuz olarak yani Access Point olarak kullanabilirsiniz.

Satın aldığınız cihaz sadece Router. Modem özellikli bir router olsaydı üzerinde Modem Router yazardı. Kurulum yapılan modemin Ethernet portuna kablo ile bu cihazınızın WAN portuna kabloyu takarak, yada kablosuz olarak yani Access Point olarak kullanabilirsiniz.
Anladım. Çok teşekkürler yorumunuz için. En iyi çözüm olarak dediğiniz gibi WAN to Ethernet yaparak portları bağladım. En azından o da modem gibi davranıyor öyle yapınca o da yeter :)

Anladım. Çok teşekkürler yorumunuz için. En iyi çözüm olarak dediğiniz gibi WAN to Ethernet yaparak portları bağladım. En azından o da modem gibi davranıyor öyle yapınca o da yeter :)
ben turk.net 100Mbps fiber kullanıyorum. Bana da kendi getirdikleri Telekom modemi dayatmışlardı.
çözüm;
1 ) Telekom'un ont cihazından gelen ethernet kablosunu routerın wan portuna bağlayın
2 ) quick setup menusunden yeniden kurulum yaparken PPPoE seçelim. kullanıcı adı şifremizi girin. Ardından da aynı ekrandaki IPTV/VLAN 'ı aktif hale getirip açılan menüde vlan tag'ı 35 yapın. biraz bekleyin hat oturuyor :)

Bu pazar günü Archer vr2100 den AX55 modeline geçiş yaptım, bu yöntemle bağlandım.

Teşekkürler.
tahmin etmiştim ancak emin değildim. sıparış geçtim yolda.<zyxel VMG3625-T50B kullanıyorum 100 mbir turknet (telekom altyapı) te. sorun yaşıyorum. ipv6 nasıl bu routerde acaba?

Ben turk.net 100Mbps fiber kullanıyorum. Bana da kendi getirdikleri Telekom modemi dayatmışlardı.
Çözüm;
1 ) Telekom'un ONT cihazından gelen Ethernet kablosunu routerın WAN portuna bağlayın.
2 ) quick setup menusunden yeniden kurulum yaparken PPPoE seçelim. Kullanıcı adı şifremizi girin. Ardından da aynı ekrandaki IPTV/VLAN'ı aktif hale getirip açılan menüde VLAN Tag'ı 35 yapın. Biraz bekleyin hat oturuyor :)

Bu pazar günü Archer VR2100'den AX55 modeline geçiş yaptım, bu yöntemle bağlandım.

Benim de AX55 cihazım yarın teslim edilecek. Telekom'un da bana vermiş olduğu Archer V5 cihazı kullanmak istemiyorum. Onu devre dışı bırakıp AX55'i sizin dediğiniz şekilde kurulum yapacağım, umarım olur, yapamazsam sizden bilgi almak isterim, sizin içinde uygun ise tabii ki...

Teşekkürler.
Tahmin etmiştim ancak emin değildim. Sipariş geçtim yolda.<zyxel VMG3625-T50b kullanıyorum 100 mbir TurkNet (Telekom altyapı) te. Sorun yaşıyorum. IPv6 nasıl bu routerde acaba?

Siz AX55 kurulumunu yapabildiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı