TP-Link Archer C20 AC750 routere PPPoE girme

İnsurer

Kilopat
Huawei HG531S V1 modemim var. ADSL kullanıcı adımı şifremi routere girdim ama beceremedim sanırsam. Routere ADSL kullanıcı adı ve şifre nasıl girebilirim?

Router'a Adsl/Vdsl kullanıcı adı şifre girerek internete erişemezsiniz. Fiber olsaydı erişim sağlardınız direkt router'dan DSL modeme ihtiyaç duymadan, DSL'de bu ne yazık ki mümkün değil VLAN ID falan gerektiği için.

Huawei modeminizi DSL modem olarak kullanıp herhangi bir ethernet portundan router'ın WAN portuna bir ethernet kablosu takacaksınız ve router'da dinamik IP seçeceksiniz kurulum ekranında, pppoe seçmeyeceksiniz. Sonrasında otomatik bağlanır zaten. DSL modeminizin WiFi özelliğini kapatıp WiFi'ı router'dan kullanmaya başlayabilirsiniz.

Router'a Adsl/Vdsl kullanıcı adı şifre girerek internete erişemezsiniz. Fiber olsaydı erişim sağlardınız direkt Router'dan DSL modeme ihtiyaç duymadan.

Huawei modeminizi DSL modem olarak kullanıp herhangi bir ethernet portundan Router'ın WAN portuna bir ethernet kablosu takacaksınız ve Router'da dinamik IP seçeceksiniz. DSL modeminizin Wi-Fi özelliğini kapatıp Wi-Fi'ı routerdan kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hocam bende şu an sizin dediğiniz gibi kullanıyorum. Peki şu köprü modu nasıl oluyor? Huawei modemde aradım ama bulamadım. Vodafone yazılımı kısıtlı mıdır acaba? Huawei'nin sitesinden de Firmware bulamadım. (Şu an bu modemi TürkNet'te kullanıyorum, eski servis sağlayıcım Vodafone idi.)

Hocam bende şu an sizin dediğiniz gibi kullanıyorum. Peki şu köprü modu nasıl oluyor? Huawei modemde aradım ama bulamadım. Vodafone yazılımı kısıtlı mıdır acaba? Huawei'nin sitesinden de Firmware bulamadım. (Şu an bu modemi TürkNet'te kullanıyorum, eski servis sağlayıcım Vodafone idi.)
Her modemde olmuyor köprü modu. Vodafone yazılımı tabii ki kısıtlıdır, firmware nasıl olur bilemeyeceğim. Fakat şu anki gibi kullanabilirsiniz performans kaybı vb. olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı