TP-Link Archer C5v vs C5 Firmware

Queshen

Decapat
Yer
Marseille, France
Arkadaşlar selam, elimde TT'nin vermiş olduğu TP-Link Archer C5v modem mevcut. OpenWrt'nin Firmware'ini kurmayı düşünüyorum ancak OpenWrt'nin kendi sitesinde sadece C5 için Firmware var. C5v ile C5 arasında sadece CPU ve Max Tk'da fark var. Hatta C5V'nin CPU'su ve Max Tk'sı C5'ten daha yüksek dolayısıyla OpenWrt'yi kaldıracağını düşünüyorum. Şimdi sorularım şunlar;
  • C5 Firmware'ini C5V'ye atsam bir sorun oluşturur mu?
  • C5v ile OpenWrt kullanan var mı?
  • Son olarak TT'nin verdiği C5V'nin kısıtlı olduğunu vs duymuştum. Bu doğru mu?

Cihazı brick edersiniz, OpenWRT'nin sitesinde tam model adı yazınca destek görünmüyorsa.

Olmaz hocam. Bundan tam 2 sene önce bende aynı router ile aynı işlemi yapmaya çalışıyordum. Maalesef bu router, genellike internet servis sağlayacılarının verdiği bir router olduğundan bu tarz donanım yazılımlarına desteği olmuyor çoğunda.

Cihazı brick edersiniz, OpenWrt'nin sitesinde tam model adı yazınca destek görünmüyorsa.

C5 için destek görünüyor ancak C5v için direk bir destek göremedim.

Sosyalde bir konu görmüştüm adam bin dosyasını xaml e çevirip root yetkisi alıyordu ve yetki alabiliyordu hocam. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Dediğim gibi OpenWRT'de destekleyen modeller detaylı olarak yazıyor, hangi versiyonların hangi OpenWRT versiyonunu desteklediğine kadar. O yüzden C5v yoksa yoktur.

Sosyalde böyle bir konu varsa o zaman o konudaki adımları takip edip yapın ama cihazı kullanılamaz hale getirme riski size ait.

İşin garip kısmı sadece OpenWrt'de değil TP-Link'in kendi sitesinde bile C5v için Firmware yok. Sadece C5 için var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…