TP-Link Archer T3U vs T3U Plus

Hydro27

Hectopat
Arkadaşlar kablosuz ağ adaptörü alacağım ve TP-Link'in bu iki modeli arasında kaldım. Birinde anten var, diğerinde yok. Ve aralarında neredeyse bir fiyat farkı yok. Hangisini almalıyım bilemedim. Antensiz olan kullanışlı olması, görünümü yönünden iyi ama Plus modeli anteniyle çok fark eder mi?

Eğer fiyat farkı yoksa harici anteni olan modeli almanızı tavsiye ederim. Daha iyi çekim sağlıyor. Ben masaüstü bilgisayarımda 1,5 yıl kadar bir süreyle daha düşük bir model olan TL-W722N kullandım. Telefonların ve diğer dahili antenli cihazların (laptop, tablet vs.) tam güç sinyal alamadığı yerde bariz bir şekilde daha güçlü sinyal alıyordu. Bilhassa böyle küçük bir cihazda önemli bir katkısı olacaktır.

Eğer fiyat farkı yoksa harici anteni olan modeli almanızı tavsiye ederim. Daha iyi çekim sağlıyor. Ben masaüstü bilgisayarımda 1,5 yıl kadar bir süreyle daha düşük bir model olan TL-W722N kullandım. Telefonların ve diğer dahili antenli cihazların (laptop, tablet vs.) tam güç sinyal alamadığı yerde bariz bir şekilde daha güçlü sinyal alıyordu. Bilhassa böyle küçük bir cihazda önemli bir katkısı olacaktır.
Ben de şuan daha düşük olan antensiz TL-WN725N modelini kullanıyorum. Fakat hem çekim olarak 3 çubuk alıyorum hem de 5ghz desteği olmadığı için evimde bulunan 100mbit internet hızından en fazla 20 mbit alabliyorum. Telefonumdan girince o hızları alabiliyorum. Benim bir de asıl sıkıntım ping sıkıntısı. bu antenli model benim çoklu oyunculu oyunlardaki ping sıkıntımı antensiz olana göre azaltır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı