TP-Link Archer T4U Plus vs EVEREST EWN-689N

Jeffbezos

Centipat
EVEREST EWN-689N modelini kullanmaktayım. TP-Link Archer T4U Plus modeline geçersem arada uzak mesafede bağlantının çekim gücü arasında bir fark yaşar mıyım?

Mesafe ne kadar yani arada kaç oda var?

15-20 metre civarı uzaklıkta dışarıdaki bir Access Point var. Oradan bağlantı sağlıyorum. PC konteynırın içinde ve konteynırın yapısını tam bilmiyorum (demir veya çelik plaka galiba). Şu anki Everest Wi-Fi adaptör çekiyor ama iyi değil. Bir de arada kapanma kendi kendine kopmalar oluyor. Tekrardan PC res atmam ya da kablo sök çıkar yapmam gerekiyor.

TP-Link olan yeni nesil bir cihaz ve bağlantı kalitesi daha iyi olacaktır ama tabii çevresel faktörler sağlıklı olursa. Yani sizin PC'nin bulunduğu yere ve mesafeye bakarsak hız düşüklüğü yapabilir.

Birde direk önünde televizyon anteni var. Tam olarak bana bakan tarafta. Telefon ile yaptığım sonuçlarda açık alanda daha iyi sonuçlar alırken televizyon antenin arkasında aynı mesafede düşük sonuçlar alıyorum. Ama internet stabil değil yani sonuçların güvenirliği tartışmalı. Sizce rica etsem ve de televizyon anteninin yerini değiştirseler bir katkısı olur mu?

Dosya Ekleri

• 20241006_164038.jpg
    61,6 KB · Görüntüleme: 21
Sinyaller birbirine girip parazit yaptırıyor olabilir. Evet anteni başka yere alırlarsa faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…