TP-Link AX55 router alınır mı?

brkulk

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cpu: Amd Ryzen 5 7500f
Anakart: Asus TUF B650M-Plus
Gpu: ASUS TUF RTX 4070 Ti 12GB
Ssd: Samsung 990 Pro 2tb, Adata Legend 750 500gb
Ram: Corsair Vengeance RGB 2x16 GB 6000mhz CL30
PSU: ASUS TUF Gaming 850W Gold
Kasa: ASUS TUF GT501
Soğutma: Arctic Lq Freezer II 360 a-rgb
Monitör: LG 27GL83A 2K 144HZ İPS
Klavye: Steelseries Apex Pro
Mouse: Razer Deathadder V3
Kulaklık: Steelseries Nova Pro Wireless, 1MORE H1007
Ses Sistemi: Harman Kardon BDS 5+1
TP-Link AX55 router almayı düşünüyorum. OpenWrt destekliyor mu? Bir de bufferload sorunuma çözüm bulabilir miyim?

Qualcomm IPQ0518 yongasını kullandığı için OpenWRT desteklemiyor. Mercusys MR80X ile aynı yonga o da bu sebeple desteklemiyor. AX23 modeli destekliyor. Tepe modellerde yongalardan ötürü destek yok. Mevcut internet hızınız ve routerınız nedir?

Fiber 100Mbps kullanıyorum. 1000 Mbps desteklemiyor şu anda. Türktelekomun verdiği fiber modem var.resmini bulamadım internette buldum tam olarak aynısı değil ama benzer.

Fiber 100Mbps kullanıyorum. 1000 Mbps desteklemiyor şu anda. Türk telekomun verdiği fiber modem var.resmini bulamadım internette buldum tam olarak aynısı değil ama benzer.Eki Görüntüle 2361625
Hocam dediğim gibi maalesef TP-Link kanadında Wi-Fi 6 destekliler içerisinde AX23 modelinin üzerindeki routerlara OpenWRT yüklenemiyor.

Hocam dediğim gibi maalesef TP-Link kanadında Wi-Fi 6 destekliler içerisinde AX23 modelinin üzerindeki routerlara OpenWrt yüklenemiyor.

Hocam OpenWrt yüklemeden QoS ayarıyla düzeltebilir miyim problemi şu an elimdeki modem de QoS ayarını başaramadım sizin bildiğiniz bir yol varsa denemek isterim.

Hocam OpenWrt yüklemeden QoS ayarıyla düzeltebilir miyim problemi şu an elimdeki modem de QoS ayarını başaramadım sizin bildiğiniz bir yol varsa denemek isterim.
Açıkçası 1000 Mbps internette QoS'un tek başına bufferbloat düşüreceğini sanmıyorum hatta QoS'un pek etkisinin olacağını sanmıyorum. Şöyle söyleyeyim Superonline'ın verdiği H267A (görtselde attığınızın aynısı) routerını kullanıyordum ben onda Bufferbloat Download testinde 0 ms çıkıyordu yeni MR80X routerımda ise 10ms çıkıyor. Evet bufferbloat 0 ms çıkıyordu ama bir şey indirirken imkanı yok oyun oynamayı geç Discord'da dahi sesler gitmeye başlıyordu. Şu anki routerda ise muhabbete devam edebiliyorum. Yani o Bufferbloat sitesi pek bir gerçeği yansıtmıyor demek istediğim.

Anlıyorum hocam o zaman şu anlık gerek yok idare edeceğim teşekkür ederim bilgilendirme için.

Anlıyorum hocam o zaman şu anlık gerek yok idare edeceğim teşekkür ederim bilgilendirme için.
Rica ederim hocam bence alın bu arada genelde kısıtlı oluyor ISS routerları. AX55 Amazon'daki fiyatı şu an iyi o model için ben öneririm yanlış anlaşılma olmasın. OpenWRT kurulmaz sadece.

Rica ederim hocam bence alın bu arada genelde kısıtlı oluyor ISS routerları. AX55 Amazon'daki fiyatı şu an iyi o model için ben öneririm yanlış anlaşılma olmasın. OpenWrt kurulmaz sadece.

Daha iyi bir router tavsiyeniz var mı AX23 düşünüyordum ama fiyatı zamlandı o yüzden vazgeçtim.

Daha iyi bir router tavsiyeniz var mı AX23 düşünüyordum ama fiyatı zamlandı o yüzden vazgeçtim.
29 Kasım Cuma gününü bekleyin derim. Teknik özellik bakımından 2080TL'ye AX55 kadar iyisi yok. Ona denk routerlar 3000TL+ bandında. AX23 tekrar 1380'e düşerse alabilirsiniz derim hem direkt kendi arayüzü üzerinden OpenWRT kurulumuna da izin veriyor ama 1000 Mbps için düşük gelebilir. Onun dışında Mercusys MR90X 3000 seviyesine düşerse onu da öneririm. OpenWRT desteklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…