TP-Link modemin sürekli kendi kendine reset atması

fox_99

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Bu modemden kullanıyorum hangi sene aldığımı hatırlamıyorum ama olmuştur biraz. İşin içine birkaç problem de girdi tabii seneler boyunca, şarj adaptörü bozuldu farklı bir modemin şarj kablosunu alıp taktık kullanmaya çalıştık falan tabii daha sonra orijinal kablosunu aldık yine de uzun zamandır çalışıyordu problemsiz.

Fakat uzun bir zaman 10 aya yakındır modemde bir problem var. Her gün defalarca kez gidip geliyor ve Wi-Fi'deyken ping oyunlarda vesaire inanılmaz yüksek, bazen 200'den düşmüyor bazen de anlık olarak 300 500'e çıkıyor. Türk Telekom'u arayıp bu iki problemi de söylediğimde modeme hızın sorunsuz şekilde gittiğini ve bir problem olmadığını söyledi. Sorun modemde midir peki dediğimde de net bir cevap vermedi. Arıza kaydı oluşturdu uzaktan bir şekilde yaklaşık 2 hafta her gün ağ arızanızı düzeltmeye çalışıyoruz diye mesaj yolladılar fakat hiçbir şeye etkisi olmadı. 50 Mbps'lik paketteyim fakat altyapı maksimum 45 Mbps veriyor. Kablolu hiçbir bağlantı bulunmamakla beraber akşamları 6 - 7 cihaz Wi-Fi'ya bağlanabiliyor. Modemi değiştirmemin bu sürekli kesintilere ve ping problemine bir yardımı dokunur mu? TP-Link Archer AC1200 modemi almayı düşünüyorum.

Uzaktan çalıştığım için günde 70 kere modemin kendi kendine gitmesine, sürekli IP adresinin değişmesine daraldım artık bir çözüm arıyorum. Yardımınız dokunursa ne mutlu. Ara sıra TS3 gibi programlar da kullandığım statik IP düşünmüyorum eğer önerecek olursanız.

edit: yazmayı unutmuşum modemin yanındayken modemden wifi de 12 mbps alıyorum....

Son düzenleme:
Sendeki modem (TP-Link TD-W9970V3) baya eskidi artık. Wifi 4 destekli bir modem.

Sana tavsiyem ise --> https://www.hepsiburada.com/zyxel-d...port-gigabit-mpro-mesh-modem-pm-HBC000030WUWU

Akşamları 6-7 kişi wifiye bağlanıyorsa dediğim modemi al wifi 6 mesh teknolojisi.

Wi-Fi 6 Teknolojisinin 6 Avantajı​

Hız Artışı: Veri ileten bir sembol olarak tanımlandırılan OFDM, Wi-Fi teknolojisinin önemli parçalarından biridir. Wi-Fi 6 normalden 4 kat daha uzun OFDM taşıyıcıları kullanarak hem internet kapsama alanını arttırır hem de %11’e varan bir hız artışı sunar.

Yüksek Veri Transferi: Veri akışını sağlayan kablosuz internet bant genişliği normalde üst sınır olarak 80MHz’dir. Fakat Wi-Fi 6 bu bant genişliğini 160MHz olarak iki katına çıkarır ve modemden cihaza giden internet hızını da artırmış olur.

Çoklu Kullanıcı Desteği: Wi-Fi 6 veri ileti sembolu olan OFDM’lerin çoklu kullanıcılı versiyonu olan OFDMA kanallarını kullanır. Standart bir kablosuz bağlantıda veri aktarımı bir cihazdan diğerine gerçekleşirken, OFDMA birçok verinin birden fazla cihaza aktarılmasına olanak sağlar.

4 Kata Kadar Fazla Kullanıcı Kapasitesi: Kullanıcı hacmi yüksek alanlarda Wi-Fi 6 teknolojisinin kullandığı 8×8 uplink / downlink sistemleri, kablosuz ağ dahilinde 4 kata kadar daha fazla kullanıcı kapasitesine sahiptir.

Enerji Tasarrufu: Hedef Uyanma Süresi (Target Wake Time) olarak tanımlanan yeni teknoloji sayesinde Wi-Fi 6, aralıklı olarak kablosuz internet bağlantısı gerektiren cihazların (örneğin akıllı ev sensörleri ve aksesuarları) internet sinyali alma sürelerini düşürerek, enerji tasarrufu sağlar.

Yüksek Güvenlik: Kablosuz ağ şifreleme sistemleri olan WPA ve WPA2’nin yeni nesil versiyonu olan WPA3 ile uyumlu Wi-Fi 6, kablosuz ağınızın her zamankinden oldukça güvende olmasına yardımcı olur.

Hocam peki modem değiştirmek yerine direkt TurkNet'e geçmek konusunda ne önerirsin? TurkNet'in binaya 1000 Mbps altyapısı varmış, bildiğim kadarıyla binada sadece üst komşum kullanıyor o da ailemdekilere kötü olduğunu söylemiş. Arkadaşlarıma söylediğimde kullanan sayısı artarsa orasıyla daha çok ilgilenirler falan gibi bir yanıt aldım ama o konuda da tereddütteyim biraz

Her iki linkten sorgulayıp SS atarmısın?

Ha Türkneti ararsın sana derlerse 1000 Mbps GIGA verebiliyoruz o zaman tamam. Eğer veremiyorsa boşver derim Netspeed öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…