TP-Link RE200 alınır mı?

Odios01

Hectopat
Anakartım Wi-Fi desteklemediği için Wi-Fi adaptörlerine bakıyorum. USB adaptörlerde ping ve kopma sorunları yaşandığını okudum ve TP-Link RE200 adlı cihazın önerildiğini gördüm. Sizce alınır mı? Hem direkt olarak Ethernet ile de bağlanırım, şu an telefonumu bilgisayara bağlıyorum, telefondan da internet paylaşarak ancak PC'de internet erişimi söz konusu olabiliyor fakat bir süreden sonra yoruyor, malum bazen kablo kopukluk yapıyor vs. Bu cihazı önerir misiniz?

Bu cihazdan ethernet kablosu ile bağlanırsanız direkt olarak modemden ethernet kablosu ile bağlanma gibi olmayacak yani direkt olarak ethernet ile bağlanırım demişsiniz ama direkt ethernet ile bağlanma olmaz bu. Bilgisayara Wi-Fi adaptör takarsan direkt modemden alacak interneti. Router kullanırsan router önce Wi-Fi'dan interneti alacak sonra senin bilgisayara iletecek arada bir adet fazla cihaz oluyor yani.

İyi bir adaptör almak daha mantıklı olabilir o yüzden.

Bu cihazdan Ethernet kablosu ile bağlanırsanız direkt olarak modemden Ethernet kablosu ile bağlanma gibi olmayacak yani direkt olarak Ethernet ile bağlanırım demişsiniz ama direkt Ethernet ile bağlanma olmaz bu. Bilgisayara Wi-Fi adaptör takarsan direkt modemden alacak interneti. Router kullanırsan router önce Wi-Fi'dan interneti alacak sonra senin bilgisayara iletecek arada bir adet fazla cihaz oluyor yani.

İyi bir adaptör almak daha mantıklı olabilir o yüzden.

Anladım hocam. Aşırı kaliteli veya pahalı bir şey aramadığım için 1000 TL altı bir şey arıyorum şu an. Bu arada Ethernet konusunda mesela Routerden bağlanma ile normal modeme bağlanma arasında çok fark var mıdır acaba?
Bir de size zahmet ortalama bir adaptör önerebilir misiniz? Dediğim gibi 1000 TL'yi geçmesini istemiyorum çok. Belki 1200'e kadar esnetilebilir. Tabi bu fiyatlarda iyi bir şey varsa, bazı modeller var 4000, 5000 fiyat bandında ki bunlar beni aşıyor bayağı.

Anladım hocam. Aşırı kaliteli veya pahalı bir şey aramadığım için 1000 TL altı bir şey arıyorum şu an. Bu arada Ethernet konusunda mesela Routerden bağlanma ile normal modeme bağlanma arasında çok fark var mıdır acaba?
Bir de size zahmet ortalama bir adaptör önerebilir misiniz? Dediğim gibi 1000 TL'yi geçmesini istemiyorum çok. Belki 1200'e kadar esnetilebilir. Tabi bu fiyatlarda iyi bir şey varsa, bazı modeller var 4000, 5000 fiyat bandında ki bunlar beni aşıyor bayağı.
Adaptör isterseniz şuna bir bakın derim:

Adaptör isterseniz şuna bir bakın derim:

Güzel ürün hocam, teşekkürler hocam. Büyük ihtimalle bunu alacağım. Çünkü modem salonda olunca ve araya duvarlar olunca bazen 3 çizgiye falan inebiliyor vs.
Ekstradan anakart Wi-Fi kartı olmadığı için Wi-Fi kartlarına da bakacağım.
Tekrardan teşekkürler hocam. :)

@Lee Yubin hocam Wi-Fi kartı araştırırken, Mercusys MU6H adlı cihaz ile karşılaştım, nasıldır? 349 TL. USB olması herhangi bir kopukluk gibi sorunlar yaşatır mı?

Son düzenleme:
@Lee Yubin hocam Wi-Fi kartı araştırırken, Mercusys MU6H adlı cihaz ile karşılaştım, nasıldır? 349 TL. USB olması herhangi bir kopukluk gibi sorunlar yaşatır mı?
Onun için de fiyatına göre iyi diyorlar. 5 GHz desteği var sanırsam. f/p olarak mantıklı gibi duruyor. Benim teş şüphem bu küçük adaptörlerde ısınma sorunu fazla oluyor ısınınca da sorun olabiliyor. Ama bu dediğim markasız Çin malı olanlarda böyle. Bunda ısınma sorunu yoksa rahat kullanırsınız. Mesela tp-link'in büyük antenli eski bir modelini kullandım uzun bir süre ve o ısınmıyordu, sorun da çıkarmadı.

Onun için de fiyatına göre iyi diyorlar. 5 GHz desteği var sanırsam. f/p olarak mantıklı gibi duruyor. Benim teş şüphem bu küçük adaptörlerde ısınma sorunu fazla oluyor ısınınca da sorun olabiliyor. Ama bu dediğim markasız Çin malı olanlarda böyle. Bunda ısınma sorunu yoksa rahat kullanırsınız. Mesela tp-link'in büyük antenli eski bir modelini kullandım uzun bir süre ve o ısınmıyordu, sorun da çıkarmadı.
Çok teşekkürler hocam. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı