Tp-Link TD-W8101G TTNET Kilidini kaldırma

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Tp-Link TD-W8101G modemlerde firmware kilidi mevcut ve bu yüzden de cihazı TTNET dışında servis salayıcılar ile kullanamıyorsunuz. Bu kilidi açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Komut satırını açın ve şu komutu girin:
    Kod:
    telnet 192.168.1.1
    (Buradaki rakam modeminizin IP adresi))
  2. Modem şifrenizi girin. varsayılan şifre: admin, TTNET'in verdiği modemlerde ise: ttnet
  3. @ttnet kısmını modemden kaldırmak için şu komutu girin:
    Kod:
    sys pppnamelock off
  4. Firmware kontrol mekanizmasını devre dışı bırakıp istediğiniz Firmware atabilmek için şu komutu girin:
    Kod:
    sys modelcheck off

Diğer komutları görmek için
Kod:
help
yazmanız yeterli. Telnet üzerinden modeme her türlü işlemi yapabilirsiniz.

Bu durumda Linux bilmeniz gerek. Firmware dosyasını Binwalk ile analiz ettikten sonra Unpack edeceksiniz. Akabinde bir RE yazılımı ile dosyayı modifiye edip (uygun yeri de bilmeniz lazım) tekrar paketleyip cihaza atabilirsiniz. Tabi olayın FW kaynaklı olmama ihtimaline karşın JTAG portundan bağlanıp doğrudan içerideki dosyaları da editleyebilirsiniz.

Belki de Telnet'de kalıcı bir komut vardır, ama onu da ben bilmiyorum.

Merhabalar, bugün bikaç senelik bir TD 8101 G yi ailemin kullanması için konfigüre etmeye çalıştım. Aradım didindim, ROM dosyasını değiştirdim fakat " Modem Kabul Etmiyor" gibi bir hata aldım.

"sys pppnamelock off " kodundaki kullanıcı kaydetmeme sorununu.

sys pppnamelock on @tellcomadsl yaparak çözdüm gibi şimdilik.. Modemin arayüzünde kullanıcı adının sonu @ttnet miş gibi görünüyor ama superonline aboneliğimle internete baglandım. Beni 45 dk uğraştırdı. Umarım işinize yarar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı