TP-Link TD-W9960 modem Wi-Fi üzerinden kötü performans veriyor

EnessssK

Centipat
Daha fazla  
Evimde TP-Link TD-W9960 Modem üzerinden bir VDSL internetim mevcut 50 Mbps'lik bir paket kullanıyoruz. Ethernet kablosu bağlıyken 45 Mbps, Wi-Fi'deyken 20Mbps çekiyor. Normal mi normal değilse ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle merhaba bu sorunun nedeni şunlar olabilir
1.Modeminiz yoğun bir kanalda olabilir, diğer modemlerle çakışıyordur.
2. 2.4 GHz mesafeyi iyi taşır ama kalabalık ortamlarda hız düşer.
3.Duvarlar, mikrodalga, Bluetooth cihazları sinyali etkiler.
4.TP-Link TD-W9960 sadece 2.4 GHz Wi-Fi sunar. Bu frekans daha fazla parazit ve düşük hız anlamına gelir.
5.Ayrıca bu frekansta kanal yoğunluğu da çoktur (komşu modemler yüzünden).
6.Bağlandığınız cihaz (telefon, laptop vs.) eskiyse veya Wi-Fi alıcısı zayıfsa, bu da düşük hız yapar.
7.Modem yazılımı eski olabilir.
Bunların çözümleri şunlardır.
1. 5 GHz destekli çift bant bir modem kullanırsanız Wi-Fi hızınız ciddi oranda artar.
2.TP-Link arayüzüne girin (192.168.1.1 → kullanıcı adı: admin / şifre: admin ya da sizin belirlediğiniz)
3.Kablosuz Ayarlar > Gelişmiş Ayarlar > Kanal bölümünden kanalı 6, 9 veya 11 gibi manuel bir değere değiştirin.
4.En az yoğun kanal için bir WiFi Analyzer uygulaması kullanabilirsiniz (Android’de ücretsiz var).
5.TP-Link’in resmi sitesinden TD-W9960 modelini bulun, son firmware’i indirip güncelleyin.
6.TP-Link arayüzünde System Tools > Firmware Upgrade kısmından yükleyebilirsiniz.

Evimde TP-Link TD-W9960 Modem üzerinden bir VDSL internetim mevcut 50 Mbps'lik bir paket kullanıyoruz. Ethernet kablosu bağlıyken 45 Mbps, Wi-Fi'deyken 20Mbps çekiyor. Normal mi normal değilse ne yapmalıyım?
Modeme 1 metre mesafedeyken farklı bir telefonla hız testi yapabilirsiniz.

Bu modem için normal değerler gibi. 5GHz destekli bir modem almanız çok daha iyi. Modemin teknik değerlerinde verebileceği gösteriyor bu değerleri fakat dediğim gibi bu tarz ürünler dediğini veremiyor.

Değerler normal bende TD 9970 V3 modemi var bende aynı sorundan muzdariptim cihazın yanına Xiaomi AX3000t router alıp OpenWrt kurup ayarlarını yaptıkdan sonra Ethernet ile modeme bağlayıp modemi köprü moduna alarak bütün interneti routera yönlendirerek çözdüm modem sadece bir kablo görevi görüyor ve router interneti yönetip dağıtıyor.

Modem arayüzünde kullanıcı adı bölümü gelmiyor, sadece yönlendirici şifresi ile gir ya da TP-Link ID ile giriş yapma bölümleri var.

Modem arayüzünde kullanıcı adı bölümü gelmiyor, sadece yönlendirici şifresi ile gir ya da TP-Link ID ile giriş yapma bölümleri var.

TP-Link ID ile giriş yapın şifrenizi girin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…