Türk Telekom'un verdiği TP-Link TD-9970V3 modemin kablosuz ağ bağlantısı düşük, modemin altında bile en fazla 72MB/s kablosuz bağlantısı yazıyor. 2.4GHz bantları en fazla 450 ile 600 yazıyor internette, ben bunu 100 bile alamıyorum dibinde. Eski TTNET adında Airties modemim 150-300MB/s kadar kablosuz hıza sahipti bağlandığımda. 57.8MB/s olarak bağlandığım da saçma bir şekilde 20Mbps hız testi sonucu geçemiyorum ama 72MB/s olarak gözüktüğünde bağlantım, paketimin 33.5Mbps kadar sıkıntısız olarak hız testi gerçekleşiyor. Upload ise 5.8Mbps alabiliyorum problem yok. Telefon, TV ve bilgisayarım da AC destekli denedim hepsinde. İlla modemin dibinde tam hız alıyorum ama 4 metre mesafe olan oda da bu kadar kötü performans olmaz. Hat değerlerim ve SNR değerlerim süper. Demek daha yüksek paket alsam yine aynı illa modemin dibinde olacağım, ama dediğim şekil 57.8MB/s yazsa bile ben mantıken o hıza kadar alamayacak mıyım?
Ekleme: 40MHZ yaptım ve 120MB/s üzeri kablosuz bağlantım gözüktü, ancak yine modemin dibine gitmeden paketimin hızına yakın alamıyorum. Wi-Fi Analyzer yardımıyla hangi kanal boşsa onu seçmeyi de ayarlıyorum.
Paket: 35Mbps indirme, 6Mbps yükleme.
Modem Firmware: 20. 05.16. 01006.