TP-Link TL-WA801ND mi TL-WA901ND mi almalıyım?

ertan tamer

Hectopat
Merhabalar. Tp link 8960 modemim var. Ev 3 katlı ve müstakil. Karşı komşumuz rica etti ve onunla ortak kullanıyoruz. Modemi o aldı ve çatıya koyduk onun daha iyi sinyal alabilmesi için. Arada duvar yediğim için ben az sinyal alıyorum. TP-Link müşteri hizmetlerini aradım ve 801 ve 901 adlı Access Point alabileceğimi, sinyalimin güçleneceğini öğrendim;

1. Access point alsam baglasam internet hızım düşer mi ? 2.kez dağıttığı için düşüş yaşar mıyım?
  2. 901 ve 801 arasinda fiyat farkı pek yok sanırım. Tam araştırmadım internetimde sorun var. 801 yeterli olur mu yoksa 901 mi almalıyım?
  3. Kendi katıma koyacağım. Çatıdan kablo çekerek mi bağlansam daha verim çok verim alırım yoksa kablosuz üzerinden bağlanarak mı kullanmalıyım?
  4. Ben Acces Point'den karşı komşu ise modemden bağlanabilir mi?
  5. Bilgilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Hayır, internet bağlantı hızın düşmez. Sadece ufak bir gecikme değeri yaşarsın. Bunu da normal kullanımda değil, belki oyunlarda hissedersin.
  2. Arada 30 TL fark var fakat 901 ND modeli 3 adet anten sunuyor. 801 ND 2 anten ile veri iletimi sağlıyor. Sizin amacınız güçlü sinyal elde etmek. Bu yüzden 3 antenli modeli satın alın almışken. 30 TL hiçbir şey aradaki farkı düşününce.
  3. Dediğim gibi eğer Online oyun oynayacaksanız kesinlikle kablo çekin. Hem sinyalinizin zayıflama derdi olmaz hem de en düşük gecikme değerini bu iki seçenek arasında kablo ile elde edersiniz.
  4. Evet, bağlanabilirsiniz. Nitekim Access Point de bir bilgisayar gibi modemin internetini kullanan bir aygıt.
Umarım faydası dokunmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…