Çözüldü TP-Link-TL-WN822n (v3) Monterey sürücü hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sercan19

Megapat
Merhabalar arkadaşlar,
TP-Link-TL-WN822n (v3) Wi-Fi alıcı var.
Ürünü High Sierra 10.13.06 sürümünde sorunsuz kullanmaktaydım. Daha sonra ekran kartını değiştirdim. Monterey 12.3.1 sürümüne kadar sorunsuz kurulum yaptım. Fakat TP-Link sitesinde güncel sürücü yok. Ürünü nasıl tanıtabilirim?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü.
Öncelikle herkese teşekkür ederim yardımlarınız için.
Recovery Mod'a almak konusunda şu an alabiliyorum fakat o zaman alamadım o yüzden kendi çözümüm şu şekilde:

1-) config dosyasını FF0F0000 şeklinde modifiye ettim.

Config / NVRAM / 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 / csr-active-config = FF0F0000

2-) Terminal'e şu komutu yazdım sudo spctl --master-disable

3-)Üsteki Enes Bey'in vermiş olduğu programı kurdum. Ayrıca üst tarafta bulunan işlemleri yapmadan program kurulmuyor.

4-)Yine Enes Bey'in verdiği dosyaları config dosyasına işledim.

Yeniden başlattım ve oldu.

@e.n.e.s çok teşekkür ederim
Desteklediği yazmıyor ama deneyebilirsin. Çalışabilir.
Hocam çipset olarak karttaki çipsetin desteklendiği yazılmış ama o programın Big Sur ve Monterey uyumlu versiyonu.
Ekran Resmi 2022-04-16 05.33.59.png

O yüzden High Sierra desteği olan bu sürümle denenmeli.
Ek olarak yükleyici kextleri de yüklüyor olması lazım, System/Library/Extensions kısmına atıyor diye biliyorum. O kextleri kendi configinize ve EFI'nize işlemeniz lazım. Ben kolaylık olması açısından kextleri bırakıyorum.
Özür dileyerek düzeltiyorum, arkadaş Monterey'e yükseltme yapmış. O kısmı okumamışım :D. O halde Yusuf hocamın attığı program ile belirttiğim kextleri eklemediyseniz ve çalışmadıysa ekleyip bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam çipset olarak karttaki çipsetin desteklendiği yazılmış ama o programın Big Sur ve Monterey uyumlu versiyonu.
Eki Görüntüle 1361606
O yüzden High Sierra desteği olan bu sürümle denenmeli.
Ek olarak yükleyici kextleri de yüklüyor olması lazım, System/Library/Extensions kısmına atıyor diye biliyorum. O kextleri kendi configinize ve EFI'nize işlemeniz lazım. Ben kolaylık olması açısından kextleri bırakıyorum.
Özür dileyerek düzeltiyorum, arkadaş Monterey'e yükseltme yapmış. O kısmı okumamışım :D. O halde Yusuf hocamın attığı program ile belirttiğim kextleri eklemediyseniz ve çalışmadıysa ekleyip bağlanmayı deneyebilirsiniz.
Hocam merhabalar, sürümü Big Sur yaptım.
TPLink Bluetooth adaptörün çalışması için sadece Wi-Fi kaldı.
RTL8192CU evet Wi-Fi adaptörünün yongası. Fakat sizin verdiğiniz kext dosylarını config dosyasına işledim ama Wi-Fi gelmedi. Ne yapmam gerekiyor?

Attığım kextleri işledikten sonra buradaki programı kurup bilgileri girip bağlanacaksınız. Eğer SIP hatası alırsanız bilgisayarı kapatın, tekrar açtığınızda OpenCore ekranında Recovery'i seçin, sol üstteki elma logosundan Terminali açıp csrutil disable yazın ve enterlayın, sonra Recovery'den çıkıp normal macOS'i açıp programı kurabilirsiniz.

Çözüldü.
Öncelikle herkese teşekkür ederim yardımlarınız için.
Recovery Mod'a almak konusunda şu an alabiliyorum fakat o zaman alamadım o yüzden kendi çözümüm şu şekilde:

1-) config dosyasını FF0F0000 şeklinde modifiye ettim.

Config / NVRAM / 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 / csr-active-config = FF0F0000

2-) Terminal'e şu komutu yazdım sudo spctl --master-disable

3-)Üsteki Enes Bey'in vermiş olduğu programı kurdum. Ayrıca üst tarafta bulunan işlemleri yapmadan program kurulmuyor.

4-)Yine Enes Bey'in verdiği dosyaları config dosyasına işledim.

Yeniden başlattım ve oldu.

@e.n.e.s çok teşekkür ederim

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı