TP-Link TL-WR740N Router Kurulmuyor

Ayhan Turan

Hectopat
Daha fazla  
Ben TP-Link ADSL2+ TD8816 modem var. Onu kurdum bridge modda Ethernet kabloyla kullanıyorum, cep telefonuyla internete girmek için TL-WR740N Router aldım fakat ne yapsam da kuramadım. Router'ü WAN değil de lan portuyla kurulumunu yapıp bir süre kullanıyorum ama aç kapa yaptığımda internet gidiyor. Modem bridge moddayken Router'ü pppoe moduna ayarlıyoum bu zaman da Router IP alamıyor. 1 haftadır denemediğim yol kalmadı kafayı yiyecem yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
WR740N modem olmadığı için bridge ayarı yapmanıza gerek yok. Modemi eski haline geri getirin. Sonra WR740N'i sıfırladıktan sonra modemden bir ethernet çıkışından WR740N'in mavi ethernet portuna takın. WR740N'in altındaki ayarlar ile o ağa bağlandıktan sonra otomatik kurulumdan next next yapın ama ağ SSID ve şifre kısmında istediğiniz yapın. Başka bir sıkıntı olursa söyleyin.

WR740N modem olmadığı için bridge ayarı yapmanıza gerek yok. Modemi eski haline geri getirin. Sonra WR740N'i sıfırladıktan sonra modemden bir ethernet çıkışından WR740N'in mavi ethernet portuna takın. WR740N'in altındaki ayarlar ile o ağa bağlandıktan sonra otomatik kurulumdan next next yapın ama ağ SSID ve şifre kısmında istediğiniz yapın. Başka bir sıkıntı olursa söyleyin.
Hocam Td-8816 modemini bridge modda kullanıyorum , dediğiniz gibi yaptım fakat next next yapılmıyor , mutlaka bir mod seçmek zorundayım , ben modu otomatik bul seçeneğine tıkladım , Dynamic IP moduna geçti , ama modemden gelen IP' yi bulamıyor router. Wan değil de Lan girişiyle denedim . Modemden gelen IP sınıfından bir IP verdim router' e , başarılı oldu fakat modeme reset verdiğimde bağlantı kopuyor ve tekrar kurmam gerekiyor.

Bağlantıyı böyle yapın. Modemi sıfırlayıp sadece kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra direk PC'ye takıp internetin olup olmadığına bakın. Sonra telefondan vb. routere bağlanıp dinamik IP moduna getirin. Routerde böylece internet olması gerekecek.
Modemi sıfırlamak zaten verilerin sıfırlanması yani fabrikadan çıkmış hale gelmesi demek.
td8816.jpg

Bağlantıyı böyle yapın. Modemi sıfırlayıp sadece kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra direk PC'ye takıp internetin olup olmadığına bakın. Sonra telefondan vb. routere bağlanıp dinamik IP moduna getirin. Routerde böylece internet olması gerekecek.
Modemi sıfırlamak zaten verilerin sıfırlanması yani fabrikadan çıkmış hale gelmesi demek.
Eki Görüntüle 293239
Hocam modemi sıfırladım. Pppoe modunda kullanıcı adı ve şifreyi yazıyorum , internet geliyor fakat hemen sonra modemin ara yüzüne girdiğimde Bridge moduna geçdiğini görüyorum. Router'ü Dynamic IP moduna getirdiğimde modemden IP alamıyor , arayüzde bakıyorum hep deniyor sayfa güncelleniyor fakat başarısız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı