Herkese merhaba.
Günlerdir çözemediğim bir sorunumu size danışmak istiyorum. Okumadığım forum, izlemediğim video, denemediğim kombinasyon kalmadı. Ama olmadı.
Bahçemdeki kablosuz güvenlik kameralarıma ana modemden internet yetişmiyor. Elimde boşta bulunan Turk Telekom tarafından verilen VC220-G3U modemimi access point, router her ne diye geçiyorsa kullanmak istiyorum.
Modem arayüzünde iki seçenek görüyorum:
1) Çalışma Modu – Kablosuz Ethernet Yönlendirici: Bu modu seçtim ve WAN-WAN Bağlantıları bölümünden yeni bir bağlantı ekledim. Bağlantı türünü "Dinamik IP (Dynamic IP)" olarak ayarladım. Ekleme yaparkenki seçenekleri de farklı farklı denedim. Ama her kombinasyonu yapabildim mi bilemiyorum. Bir noktadan sonra sinirim bozuldu bıraktım. Sürekli reset reset gına geldi. Bu arada ethernet kablosunu ikinci modem VC220 üzerindeki Port 4'e (WAN/LAN) taktım. (Bu modu yaptığımda kendim bağlantı eklemem gerekiyormuş diye okumuştum. Ha eklemeden de denedim o da olmadı tabi.)
2) Kolay Menü – Kolay Köprü (Easy Bridge): Bu modda, WAN-WAN Bağlantıları altındaki mevcut DSL_INTERNET bağlantısını düzenledim ve bağlantı türünü "Köprü (Bridge)" olarak değiştirdim. (Tam hatırlamıyorum sanırım otomatik kendi bridge oluyordu galiba) Bu bağlantıda arayüzde dediği üzere ethernet kablosunu ikinci modemin 1. Portuna taktım.
Bu her iki kurulumda da DHCP’yi devre dışı bıraktım ve VC220’ye yerel ağ IP adresi olarak 192.168.1.1 dışında bir IP atadım (örneğin 192.168.5.1 veya 192.168.1.150 gibi).
Ancak, her iki durumda da internet bağlantısı sağlayamadım.
Konuya doğru yerden başlamak için soruyorum. Ben bu ikinci modemden internet alabilmek için hangi seçenekle başlamalıyım? Çok kombinasyon var ve çok dağıldım.
Tp-Link community'e başlık açtım. Birisi bana Yukarıdaki 1. seçeneği yaptığımda Wan-Wan Bağlantıları kısmında default olarak gelen EWAN_Internet ve EWAN_IPTV iki bağlantıyı silip silemediğimi sordu. Eğer silebiliyorsam "Eğer bu iki profil silinebiliyorsa, 'kablosuz Ethernet yönlendirici' modunu kullanmaya devam etmenizi ve DHCP sunucusunu etkin bırakmanızı öneriyorum, böylece cihazın standart kablosuz yönlendirici modunda internet erişimi alıp almadığını test edebilirsiniz" diye bir cevap verdi. Bir de modemi bir firmanın verip vermediğini sordu. Ben de cevap yazdım silemediğimi söyledim. Henüz cevap gelmedi.
(2. secenegi yaptığımda Wan-Wan Bağlantıları bölümündeki listedeki isimler DSL_Internet ve DSL_Iptv olarak değişiyor)
İlgili görselleri ekliyorum.
Zaman ayırıp okuğunuz için şimdiden teşekkürler.
@Disty Hocam sizin başka bir başlıkta konu ile ilgili tavsiyelerinizi gördüm. Müsaitliğiniz olur bana da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.