Merhaba arkadaşlar, günlerdir bu sorunu bir şekilde çözmeye çalışıyorum. Sorun şu, olduğum yerde sadece ADSL var ve 16 Mbit internet hızımız var. Telefonlarımız bağlandığı zaman yükleme yapmaya veya yedeklemelere başlıyor ve oyunlarda sürekli ping yapıyor. Bunu çözmek için ağ sınırlama yapmak istiyorum ve şöyle bir şey uygulamaya çalışıyorum;
Bant genişliği sınırlama özelliği, ancak burada sorun şu eğer ki cihazlara statik IP yaparsam. Yavaş olmasını istediğim cihazlar sürekli yavaş olacaklar. Benim istediğim, hızlı bağlanmayı (sözde hızlı 16 mbits ) veya yavaş bağlanmayı kullanıcının seçebilmesi. Örneğin, ben oyunda olduğumda herkes yavaşa bağlantıya kolayca geçebilmeli (annem, babam vs. çok bilgili değil teknoloji hakkında).
Farklı bir Wi-Fi ağı açıp, her telefondan oraya bağlanıp, o ağa özel statik yukarıdaki sınırlı IP aralığından bir IP vermek. Böylece o ağa girdiklerinde verilen IP sayesinde daha az internet çekmiş olacak telefonları.
Ancak, ikinci seçeneği uyguladığımda işe yaramıyor. Telefonumun IP adresini kontrol ettim (192.168.1.142) ve bir sorun görünmüyor. Modem arayüzünde de verdiğim IP adresi ile bağlanmış görünüyor ama asla çözemedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim veya herhangi alternatif bir öneriniz var mı? Teşekkürler.
Bufferbloat sadece bağlantı sınırlandırmayla düzelmiyor maalesef. Modem performansı daha önplanda. Kolayca bant genişliği sınırlama (profil) özelliğini modem desteklemeli.
Bufferbloat sadece bağlantı sınırlandırmayla düzelmiyor maalesef. Modem performansı daha önplanda. Kolayca bant genişliği sınırlama (profil) özelliğini modem desteklemeli.
evet anladım fakat şöyle bir sorun var kardeşimde arkada bir yükleme oluyor mesela ama bulamıyoruz. Bunu yapsam en azından 2000 ping almam Discord'da diye düşünüyorum. En aza indirmeye çalışıyorum