Rehber TP-Link W9970v3 (TT)'e diz çöktürmek

TX ve RX, aklıma bir şeyler getirdi ama...
Arduinoya bağlayıp modemle bişeyler oynayabilir miyim?

Merhabalar modeme yaklaşık 1-2 ay önce güncelleme attılar. Artık web arayüzüne root hesabı ile girilemiyordu, bende serial port üzerinden erişip Shell'e erişim sağladım. Root şifresi eski sürüm ile aynı ama web arayüzünde rootu aktifleştiremedim. Bende bir iki deneme yaptım ve farkında olmadan eski sürüme döndüm aslında boot bölümünde yeni ve bir önceki yazılımı da tutuyormuş. Ekran resmini attığım yeri 1 yapınca modem eski sürümü başlatıyor.

Yalnız yeni sürümde biri iki deneme yapıp, web arayüzünde root hesabına erişmeye çalışırken yeni sürümü bozdum daha sonra eski sürümü de bozdum artık bootdan ileri gitmiyordu modem. Bende biraz daha araştırma yaptım ve 2016 versiyon eski sürümü birinin paylaştığını gördüm modemi boot bölümünde t ile durdurup bu surumu attım modem sorunsuz açıldı. Yalnız eski sürüm pek umduğum gibi güzel olmadı. Bende tekrar cmwp ile yeni yazılımı almasını bekledim şansıma yeni yazılımı çektiği linkide buldum ve oradan yeni yazılımı bende indirdim. Şimdi sorun şu ki bir önceki yazılımı bulma şansım sanırım yok. Yeni yazılımda web arayüzüne root erişimim yok. Acaba diyorum sizin attığınız dosyayı hex editör ile düzenlesem bunu modeme atsam, modem sizin kullandığınız sürüme dönebilir mi? Bir de son olarak jafferson aracı ile dosyayı bir türlü çıkaramadım bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba? Kullandığım Linux dağıtımı Kali Linux Debian tabanlı.

Bende 9970 V3 var. Yıldırım sonrası korumaya aldı. Şimdi flaşlamak istiyorum. Dump file lazım, elinde olan var mıdır?

Kardeşim onu nasıl Cfe ile boot image bir olarak seçtin hangi komutu uyguladın

@Jorji Costava hocam bende model no. VN020-G2U TT'nin verdiği bir modem var yeni çıkmış bir modem bunu da patlatma şansınız var mı DNS değiştirmek için root lazımda.

Kardeşim onu nasıl Cfe ile boot image bir olarak seçtin hangi komutu uyguladın

Cfe yi durdurduğun anda web kurtarma bölümü açılıyor. Bilgisayarı LAN portuna takıp 192.168.1.2 şeklinde statik IP ataması yaparsan 192.168.1.1 adresinden direk dosyayı seçip yükleyebilirsin. Ama sana tavsiyem eğer bir önceki sürüme dönmen modem önceki sürümüde içinde tutuyor bunun içinde şu vidoya bak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Jorji Costava Hocam merhaba, aynı şekilde Firmware Dump Huawei vb. başka marka modellere de yapılabilir mi? Bunların nasıl yapıldığı hakkında bilgi edinebileceğimiz bir yer var mıdır? Donanımhaberi ve konuları araştırdım fakat böyle bir konuda bilgi bulamadım, ayrıca size ulaşabileceğim bir yer var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…