Rehber TP-Link W9970v3 (TT)'e diz çöktürmek

Bu moDem ucuz olduğu için tercih ediliyor zaten. Bundan önceki modemimi AirTies 5650V2 modemimi brick edince anlık modem çözmem gerektiği için uygun bulunca bunu aldım. Bu modemle alakalı internette milyon tane karmaşık bilgiler mevcut.

Wi-Fi ile alakalı bu modemin fabrika çıkışı hatalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca TR069 portokülü gibi saçma sapan çağ dışı zorunlu dayatmalardan kurtulmak için milyonlarca şey yapmak gerekiyor. Sarı ve kırmızı sitelerde bu modemden milyonlarca var kanımca kesinlikle uzak durulması gereken bir model.

Sürekli Wi-Fi kopmalarından 5-6 saatlik uğraşmalarım sonucu şimdilik kurtuldum gibi görünüyor.

Çözüm yolu;

Eski Firmware yükleyip cwmp TR069 dayatmasını kapattıktan sonra kanal genişliğini 20 MHz aldım ve Wi-Fi kanalını 13'e aldım ve bu benim için sorunu şimdilik çözmüş gibi görünüyor.

Eski Firmware geçmiş olmama rağmen bant ve kanal genişliği ayarını değiştirmediğim de yine sorun yaşadığımı belirteyim.

Bazı algleri kapatıp başlangıç ve bitiş IP adresini 1 ile 50 olarak sınırlayıp kira süresini ev kullanıcısı olduğumdan olabilecek maksimum seviyeye ayarladım.

Ama asıl çözümün kanal genişliği olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…