TP-Link X20, Mercusys H70X mesh sistemi tavsiyesi

K.B.V

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Fiber geldi, 500 Mbit'lik pakete geçildi. Her şeyin sorunsuz ilerlemesine ben de şaşkınım

Router: ZyXEL DX3301-T0 (Türk Telekom verdi)

Özet; evim 2 katlı. Alt katta 500 Mbit alabiliyorum. Üst kata da bu hızı nasıl taşıyabilirim?

Konu:

Elimdeki Mercusys Halo S12'nin çöp olduğunu anladım. En fazla 90 Mbit veriyor üst katta. Onu rafa kaldırdım. Kısa vadede amacım bir mesh sistemi kurmak ve hızı üst kata da taşımak. Orta vadede ise Router'i yenilemek. Keenetic hopper alacagim buyuk ihtimalle.

1- H70X, H80X, X20'den hangisini tavsiye edersiniz? 500 Mbit paketten daha yuksek bir paket kullanmayacagim. Ona gore onerebilirsiniz.

2- Bu mesh sistemleri simdiki ZyXEL 3301 ve ileride alacagim Keenetic hopper ile uyumlu calisir mi?

3- Halo S12 ile ayni mantik mi hepsi? Bir tane kabloyla router yanina, bir tane de ust kata. 2 tane alsam yeterli mi? Ev 120 M.2 toplam. Alt kat salon mutfak ust kat 2 oda.

4- Diger bir alternatif; mesh sistemi almamak. Salona hopper koyup ana modem yaparsam. ZyXEL'i de ust katta kablosuz router olarak kullanirsam ust katta da yuksek hizlar alabilir miyim?

Simdiden teşekkürler. Fiyatlar artmadan alayim diyorum ne alacaksam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…