TP4056 ile ni-CD piller şarj edilmeli mi?

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Li-Ion pilleri rahatlıkla TP4056 ile şarj edebiliyorum. Seri bağlı Ni-Cd pilleri de Step-Up modül ile voltajını ayarlayarak istediğim gibi şarj edebilir miyim?
Akım müsaade eder mi?

@Ellie Williams Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Sorun olur.

Şarj mantığı yalnızca voltajla ve amperle bitmiyor hocam. Her pil türünün belirli yüzdede belirli voltajları alması gerek, mikroçipler bunları kontrol edip uygun şekilde şarj ediyor. Farklı şarj aletleriyle farklı pil türlerini şarj etmek pili öldürür; yanma ve patlama riski de var.

Bir şekilde şarj etmem lazım, ya adaptörle veya bu modüllerle. Multimetre ile voltajlarını kontrol ediyorum zaten.

Sizce ne yapmalıyım?

Burada stokta yok ve birazcık pahalı ama ben bunu öneriyorum. Bu alet ile şarj edemeyeceğin bir şey yok zaten ve şarj kontrolcüsünü de beğeniyorum gerçekten iyi çalışıyor.

Step up konverter ile Ni-Cd piller şarj edilebilir. Ancak voltajı ayarlamak yetmez. Akım da sınırlandırılmalıdır. Pil sayısı, pilin kapasitesi ve neyi çalıştıracağınız hakkında biraz bilgi verirseniz uygun şarj cihazı önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…