Arkadaşlar Microsoft PC health check App yükledim. Windows 11 test et bastığımda aldığım sonuç TPM 2.0 yok dediği. Bu yüzden biraz araştırma yaptım ve bendeki sürümüm 1.2 olduğunu oğrendim ve bu BIOS'tan açıktı. Anakartım ASRock B450M - Pro4-F. Nasıl yükseltilir diye konular araştırdım ama net bir sonuç bulamadım. Sormak istediğim konu bunu 2.0'e yükseltebilir miyim? Yoksa başka bir şey yapmam mı lazım? Şimdiden teşekkürler.
Ben BIOS'tan CPU Configuration girdim ve fTPM vardi ama senin islemcin AMD ise seninde ismi boyle Intel ise PTT'ya da TPM olmasi lazim dedi bu konudaki bir arkadas. Ben oradaki fTPM açtım ve oldu.
Benim Ana kartim Asrock. Işlemcim Amd Ryzen 5 3600x. Bios'tan CPU Configuration diye bir yere girdim ve fTPM kapalı diyordu bende açtım ve sorunum çözüldü. Bu konudaki bir arkadaş dedi ki" Inteller için ismi TPM veya PTT. Amd için fTPM bende'de böyleydi. Ama arkadaşım'da Intel i5 11 nesil ve benimle nedeyse aynı olan Asrock Ana kartı var sadece modeller farklı onda ise böyle bir özellik veya çip yok sizde'de olabilir veya olmayabilir. Yok ise internette biraz araştırma yapın Secure Boot açarsanız düzelir diyordu şahsen denemedim bilmiyorum.
Benim Ana kartim Asrock. Işlemcim Amd Ryzen 5 3600x. Bios'tan CPU Configuration diye bir yere girdim ve fTPM kapalı diyordu bende açtım ve sorunum çözüldü. Bu konudaki bir arkadaş dedi ki" Inteller için ismi TPM veya PTT. Amd için fTPM bende'de böyleydi. Ama arkadaşım'da Intel i5 11 nesil ve benimle nedeyse aynı olan Asrock Ana kartı var sadece modeller farklı onda ise böyle bir özellik veya çip yok sizde'de olabilir veya olmayabilir. Yok ise internette biraz araştırma yapın Secure Boot açarsanız düzelir diyordu şahsen denemedim bilmiyorum.