Çözüldü TPM 2.0 aktif edilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Selam. Bilgisayarı az önce uzun süredir temizlemediğim için sıfırladım. Bir şey fark ettim ki Windows Defender'in üstünde bir çarpı var. Girdiğimde TPM kapalı gözüküyor. BIOS'ta TPM 2.0 açık, Secure Boot açık UEFI falan yazıyor onu çok anlamam. TPM ve Secure Boot açıkken Windows'ta desteklemediği yazıyor. Çözümü bilen var mıdır? BIOS işlemci taktığım için zaten son sürüm.
Cihaz Güvenliği kısmına geldiğimde Standart donanım güvenliği desteklenmiyor diyor.
MSI B350M Gaming Pro.
Ryzen 5 5600.
Samsung 860 EVO.
Windows 11.

1691566796029.png

1691566846569.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Absürt programlar kurmadıkça sorun olmaz.

Örnek program var mıdır? Bilgisayarıma crack uygulama kurmamaya çalışıyorum.

Olmadı Windows 10'a dönmeye çalışırım.

@Nizel G hocam güncelleştirme yaptım sanırım düzeldi.

1691570376910.png

Sorun yaşayan dostlar güncellemeleri denetleyip yapmayı deneyebilirler.
Yanlış degilsem Windows 11 kurulurken önce TPM ve Secure Boot temizlenmeli sonra Windows 11 kurulumu yapılmalıydı, öyle yaptınız mı?
Hocam bilgisayar zaten Windows 11'di. Sadece ayarlardan Bu bilgisayarı sıfırla seçeneğinden sıfırladım. Bu cihazdan Windows'u geri yükle yaptım hatta. Sadece dosyalarımı temizledim yani. BIOS'ta Secure Boot açık ve UEFI modda. TPM 2.0 ise aktif. Sıfırlamadan önce hiçbir sorun yoktu. TPM'yi temizledim falan ama, yine olmadı.
Kapatıp açmayı denediniz mi? Bazen buga girebiliyor.

Reroll keys gibi bir seçenek de olmalı. Onu da yapın.
Hocam nasıl yapılıyor o bilginiz var mı?

Yine BIOS üzerinden. Kapatın, reset atın, açın, reset atın. Reroll keys gibi bir seçenek aktif olduğunda da ona da tıklayın.
Deneyeyim şimdi. Şaka gibi hocam ya 1 saat önce böyle bir sorunum yoktu. Sıfırlayınca ne olduysa anlamadım.

Aynısını yaşadım, orada bi bölüm daha var neden etkinleşmediğini yazan. Bende çok eski Logitech kameranın yazılımından dolayıydı. Yazılımı kaldırıp denedim gene olmadı sonra bahsettiğim yerde ismini tam hatırlamıyorum ama .sys uzantılı bi dosya gözüküyordu. System32 içinde onu bulup sildim düzeldi. O bahsettiğim yeri bulup hangi dosyanın engellediğini tepit etmeye çalışın.

Aynısını yaşadım, orada bi bölüm daha var neden etkinleşmediğini yazan. Bende çok eski Logitech kameranın yazılımından dolayıydı. Yazılımı kaldırıp denedim gene olmadı sonra bahsettiğim yerde ismini tam hatırlamıyorum ama .sys uzantılı bi dosya gözüküyordu. System32 içinde onu bulup sildim düzeldi. O bahsettiğim yeri bulup hangi dosyanın engellediğini tepit etmeye çalışın.
Araştıracağım bi hocam. Olmazsa yapabileceğim bir şey yok. tpm.msc denen yerde TPM aktif ama Windows görmüyor. Saçma sapan iş.
Yine BIOS üzerinden. Kapatın, reset atın, açın, reset atın. Reroll keys gibi bir seçenek aktif olduğunda da ona da tıklayın.
Yaptım hocam ama hala çarpı var ve desteklenmiyor diye bir şeyler zırvalıyor Windows.

1691568404319.png

1691568420057.png

@Nizel G hocam güvenlik konusunda problem olur mu TPM kapalı gözükmesi ? Valorant kuracağım, açılmazsa sileceğim o sorun olmazda. Problem yaşamam değil mi

@aerosimit hocam güvenlik konusunda problem olur mu TPM kapalı gözükmesi ? Valorant kuracağım, açılmazsa sileceğim o sorun olmazda. Problem yaşamam değil mi
Absürt programlar kurmadıkça sorun olmaz. Valorant da büyük ihtimalle açılmayacaktır.

Absürt programlar kurmadıkça sorun olmaz.

Örnek program var mıdır? Bilgisayarıma crack uygulama kurmamaya çalışıyorum.

Olmadı Windows 10'a dönmeye çalışırım.

@Nizel G hocam güncelleştirme yaptım sanırım düzeldi.

1691570376910.png

Sorun yaşayan dostlar güncellemeleri denetleyip yapmayı deneyebilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı