SemihKA
Femtopat
Daha fazla
- RAM
- 16
- İşlemci
- amd ryzen 5 3500
B450M-HD Colorful bir anakartım var. Kutusunda ve internette bu kartın TPM 2.0 desteklediği gözüküyor ama Windows 11'e geçmek istediğimde bana "TPM 2.0 desteklenmiyor" gibi bir hata veriyor. Ben gerek videolardan, gerek arkadaşlarımdan, gerekse bilgisayar öğretmenlerimle konuştum ama hiçbiri anlam veremedi. Nereden açabilirim? Ayrıca, Windows 11'e geçmeye çalıştıktan sonra bilgisayara format attım. Formattan sonra olmayan hatalar oluşmaya başladı. Mesela, Forza 4'te maksimum 2 dakika oynayabiliyorum, sonra kapanıyor. Valorant'ta 2-3 saat oynattıktan sonra kapanıyor veya CS:GO'da bir maç içerisinde 3 defa bilgisayarım kapandı. Hiçbir şekilde bu hatayı anlam veremedim. Bu hatayı çözmek için bayağı uğraştım ama hiçbir şekilde çözülmedi, sadece azaldı veya arttı. Bu yüzden tekrar format atacağım bilgisayarıma ama bu sefer Windows 11'e geçmek istiyorum. Nasıl TPM 2.0'ı etkinleştirebilirim?
Bilgisayarım 4 yaşında, bakımlarını da düzenli olarak yapıyorum. İşlemci sıcaklığı ise boşta 55-60, yükte ise maksimum 75-80 arası. Yüksek ısılarla da çıkmıyorum. Ekran kartı sürücülerimde problem vardır belki diye "sil" ve "yükle" yaptım, en güncel sürücüyü kullanıyorum. Yani formattan önce hiçbir şekilde bu hataları almıyordum. Ben parçalarda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Bilgisayarım 4 yaşında, bakımlarını da düzenli olarak yapıyorum. İşlemci sıcaklığı ise boşta 55-60, yükte ise maksimum 75-80 arası. Yüksek ısılarla da çıkmıyorum. Ekran kartı sürücülerimde problem vardır belki diye "sil" ve "yükle" yaptım, en güncel sürücüyü kullanıyorum. Yani formattan önce hiçbir şekilde bu hataları almıyordum. Ben parçalarda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.