Çözüldü TPM açınca "0xc00000E9" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
6
Yer
Dimension C-137
Daha fazla  
Meslek
Video Editör
Az önce Linux (Ubuntu) kurmustum boot etmeyince Windows'ta kalmayı tercih ettim ama fakat PC'yi actıgım zaman. PC TPM kapamadığım sürece BSoD'ye düşüyor.
Hata kodu 0xc00000e9.
Dosya /windows system32/winload.efi
Bu arada BIOS'ta sıkıntı falan yok şimdi güncelledim.

Son düzenleme:
TPM açıkken Windows kurulum USB'siyle başlangıç onarma yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bootloader olarak GRUB mu kullanıyorsunuz? Belki de direkt ondan oluyordur. Windows'un hızlı başlatma ayarını kapamayı deneyebilirsiniz.

Bootloader olarak GRUB mu kullanıyorsunuz? Belki de direkt ondan oluyordur. Windows'un hızlı başlatma ayarını kapamayı deneyebilirsiniz.

Sadece Windows boot Manager var az önce sıfır kurulum yaptım. Linux kurulu olan diski bile biçimlendirdim. Yine TPM açınca mavi ekrana düşüyor sistem.

Tüm diskleri biçimlendirmeyi denediniz mi? Belki de BIOS'daki bir başka ayar yüzünden hata alıyorsunuz. Onları da kontrol edin ek olarak.

Tüm diskleri biçimlendirmeyi denediniz mi? Belki de BIOS'daki bir başka ayar yüzünden hata alıyorsunuz. Onları da kontrol edin ek olarak.

Secure Boot diye bir ayar bile yok. BIOS ayarları su şekilde:

AMD fTPM enabled.
Security device Support enable /tpm2.0
CSM kapalı.
SHA-1 PCR bank enabled.
SHA256 PCR bank enabled.
Platform hieararchy enabled.
Storage hieararchy enabled.
Endorsement hieararchy enabled.
TPM2.0 UEFI Spec version tcg_2.
TPM 20 interface type crb.
Device select TPM2.0

Ek olarak yeni BIOS Update yaptım hâlâ sorun aynı.

Bir de SSD'de 16MB'lik bir boş bir sürücü var, ondan kaynaklı olabilir mi?

1647776219962.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma bir şey gelmediğinden her şey olabilir demeyi seçiyorum. Windows 11 kuruyorsanız 10 kurmayı deneyebilirsiniz.

Aklıma bir şey gelmediğinden her şey olabilir demeyi seçiyorum. Windows 11 kuruyorsanız 10 kurmayı deneyebilirsiniz.

Sorunun kaynağı bulundu, sorun anakartta çıktı. A520 chipsetli anakartta denedik TPM ile açıldı. Konu kilitlenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı