TPM çipi alınırsa TPM 2.0 hatası çözülür mü?

captain1801

Zeptopat
Katılım
27 Mayıs 2025
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.

FaceIT AC'de birdenbire Secure Boot hatası vermeye başladı. Uzun uğraşlar sonucu onu yaptıktan sonra TPM 2.0 hatası almaya başladım. Sanırım bilgisayarım desteklemiyor ne yaptıysam beceremedim. Aşağıda bilgisayar özelliklerimi görsel olarak paylaşıyorum. Başka bir konuda anakarta çip takarak TPM 2.0'ı aktifleştirebileceğimi gördüm. Anakartımda 14 girişli bir soket var fakat hangi çipi alacağım hakkında emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bu çiplerden alsam problemim çözülür mü benim donanımımda. Anakartım MSI Z97 Gaming 3.
Ek olarak Faceit kendi sitesinde TPM desteklenmiyorsa cmd ekranından şunu yazın diyor ama orda da hata alıyorum onu da ekledim son resimde.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    46,3 KB · Görüntüleme: 37
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    25,8 KB · Görüntüleme: 29
  • Adsız.png
    Adsız.png
    35,7 KB · Görüntüleme: 32
  • Adsız4.png
    Adsız4.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Merhaba.

FACEIT AC'de birdenbire Secure Boot hatası vermeye başladı. Uzun uğraşlar sonucu onu yaptıktan sonra TPM 2.0 hatası almaya başladım. Sanırım bilgisayarım desteklemiyor ne yaptıysam beceremedim. Aşağıda bilgisayar özelliklerimi görsel olarak paylaşıyorum. Başka bir konuda anakarta çip takarak TPM 2.0'ı aktifleştirebileceğimi gördüm. Anakartımda 14 girişli bir soket var fakat hangi çipi alacağım hakkında emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bu çiplerden alsam problemim çözülür mü benim donanımımda. Anakartım MSI Z97 Gaming 3.
Ek olarak FACEIT kendi sitesinde TPM desteklenmiyorsa CMD ekranından şunu yazın diyor ama orada da hata alıyorum onu da ekledim son resimde.

Alsan da işlemci desteklemiyor.
 
Attığın CMD ekranındaki kod arkadaşımda çalıştı fakat şöyle bir şey var senin aldığın hatayı almadı direk işlem başarılı dedi ve BIOS ayarlarında ayar yaptıktan sonra FACEIT girebildik. TPM de takmadı. sisteminiz ekran kartı dışında aynı
 
Ben çok uğraştım olmadı FPS de rahatsız ediyordu zaten yeni kasa sipariş ettim.

Hayırlısı olsun biz de bu postu görene kadar FACEIT giremiyorduk bu posttaki.

Bash:
bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

Kodunu uyguladık ve BIOS'u ayarladık tekrardan girebildik.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı