TPM destekli işlemci TPM destekli olmayan işlemci ile değiştirilirse Windows açılır mı?

AfroIsBack

Kilopat
Selam, Windows 11 kurulu bilgisayarımda TPM destekli bir işlemci kullanıyorum ve bu işlemciyi TPM desteği olmayan bir işlemci ile değiştirmek istiyorum.

Sorum şu: Sistem açılır mı? Windows hatası alır mıyım?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle açılır, ancak sistem halihazırda TPM'den faydalanıyor olduğu için bazı şeyler sorun çıkartabilir. Örneğin sistemde BitLocker şifrelemesi varsa Windows C diskinin şifreleme anahtarını sakladığı TPM çipine erişemediğinden kurtarma anahtarı gerekebilir, Windowsa Microsoft hesabıyla giriş yapıldıysa aka.ms/myrecoverykey adresinden bu anahtarı alabilirsiniz. BitLocker yoksa bunların bir önemi yok, ancak Windows TPM'i yalnızca BitLocker için kullanmıyor, Windows Hello (Kısaca PIN, parmak izi) verileri de TPM'de saklanıyor dolayısıyla TPM erişilemez olduğunda işletim sisteminde kayıtlı olan Microsoft hesabını kullanarak PIN sıfırlama yapmanız gerekebilir. Bu değerlendirmeyi Windowsun işlemci değişiminden dolayı sorun çıkartmayacağını varsayarak yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı