Windows 11'e geçeceğim fakat ben bu cihaza USB ile kurulum yaparken legacy Windows 10 kurmuştum. BIOS modu eski yani legacy olarak görünüyor. BIOS'tan UEFI modu açtığımda ise yani Secure Boot açtığımda ise boot almadığını fark ettim. Sebebi nedir? TPM2.0 aktif fakat BIOS modu UEFI değil eski...
Windows 11'e geçeceğim fakat ben bu cihaza USB ile kurulum yaparken legacy Windows 10 kurmuştum. BIOS modu eski yani legacy olarak görünüyor. BIOS'tan UEFI modu açtığımda ise yani Secure Boot açtığımda ise boot almadığını fark ettim. Sebebi nedir? TPM2.0 aktif fakat BIOS modu UEFI değil eski...
Bunu yazmamın sebebi daha önce buna benzer hiç Türkçe içerik görmem hatta bazı forumlarda imkansız deniliyordu ama aslında 15-20 dakikalık kolay bir işlemmiş. Önceden bilmeniz gerekenler: Windows 10'da eski BIOS'u UEFI'ye dönüştürmek kolay olsa da, devam etmeden önce bilmeniz ve yapmanız gereken...