İyi Sosyaller arkadaşlar, bilgisayarımda bazen açılırken bazen de sadece Valorant'ı açarken verdiği mavi ekranı kendim analiz etmeye çalıştım ama bir şey anlamadım. Forumlarda da bulamadım, yardımcı olabilecek olan var mı?
RAM gibi duruyor ama tpm.sys olduğunu belirtiyor.
Evet, dosyada da gördüğün gibi hatanın sebebi TPM değil vgk.sys yani Vanguard'ın kendisi imiş.
Rich (BB code):
DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION (c4)
A device driver attempting to corrupt the system has been caught. This is
because the driver was specified in the registry as being suspect (by the
administrator) and the kernel has enabled substantial checking of this driver.
If the driver attempts to corrupt the system, BugChecks 0xC4, 0xC1 and 0xA will
be among the most commonly seen crashes.
Arguments:
Arg1: 0000000000002000, Code Integrity Issue: The caller specified an executable pool type. (Expected: NonPagedPoolNx)
Arg2: fffff8009d6537df, The address in the driver's code where the error was detected.
Arg3: 0000000000000000, Pool Type.
Arg4: 0000000000000000, Pool Tag (if provided).
Debugging Details:
------------------
*** WARNING: Unable to verify timestamp for vgk.sys
Bu arada dosyadaki çoğu komut da çalışmadı, daha detaylı anlatmak isterdim ama. Kısaca sebep Vanguard'ın bellek erişiminde sıkıntı çıkarmasından kaynaklanıyor.
Merhaba, bu hatanın kesinlikle tpm dolayısıyla olduğunu düşünmüyorum. DMP dosyanda da referans verdiği bir sürücü olduğunu ama hangi sürücü olduğunu yazmadığımı da söyleyeyim.
- Rehber: Driver Verifier Kullanımı Verifier ile sistemi tarayıp suçlu sürücüyü bulmada yardım edebilirsin. Ama bunu kullanırken dikkatli olmalı ve sisteme geri yükleme noktası oluşturmalısın. %100.
Ya da çekirdek yalıtım ayarlarından bellek bütünlüğünü kapatmayı deneyebilirsin. Bunu kapattıktan sonra bir süre kontrol etmelisin ayrıca.
Merhaba, bu hatanın kesinlikle TPM dolayısıyla olduğunu düşünmüyorum. DMP dosyanda da referans verdiği bir sürücü olduğunu ama hangi sürücü olduğunu yazmadığımı da söyleyeyim.
- Rehber: Driver Verifier Kullanımı verifier ile sistemi tarayıp suçlu sürücüyü bulmada yardım edebilirsin. Ama bunu kullanırken dikkatli olmalı ve sisteme geri yükleme noktası oluşturmalısın. %100.
Ya da çekirdek yalıtım ayarlarından bellek bütünlüğünü kapatmayı deneyebilirsin. Bunu kapattıktan sonra bir süre kontrol etmelisin ayrıca.
Merhaba bellek bütünlüğüm zaten kapalı legionfancontrol uygulamasının çalışması için kapalı.
Bir tane daha mavi ekran aldım fakat onun minidumpı açılmıyor.
Merhaba, bu hatanın kesinlikle TPM dolayısıyla olduğunu düşünmüyorum. DMP dosyanda da referans verdiği bir sürücü olduğunu ama hangi sürücü olduğunu yazmadığımı da söyleyeyim.
- Rehber: Driver Verifier Kullanımı verifier ile sistemi tarayıp suçlu sürücüyü bulmada yardım edebilirsin. Ama bunu kullanırken dikkatli olmalı ve sisteme geri yükleme noktası oluşturmalısın. %100.
Alınan hata: Açmaya çalıştığınız dosyaya sağ tık > Özellikler > Güvenlik > Gelişmiş: Devam: Kullanıcı hesabınızı seçin ve devralmayı etkinleştirin: Uygula ve Tamam. Artık gerekli izinlere sahipsiniz.
Evet, dosyada da gördüğün gibi hatanın sebebi TPM değil vgk.sys yani Vanguard'ın kendisi imiş.
Rich (BB code):
A device driver attempting to corrupt the system has been caught. This is
because the driver was specified in the registry as being suspect (by the
If the driver attempts to corrupt the system, BugChecks 0xC4, 0xC1 and 0xA will
Arguments:
Arg1: 0000000000002000, Code Integrity Issue: The caller specified an executable pool type. (Expected: NonPagedPoolNx)
Arg2: fffff8009d6537df, The address in the driver's code where the error was detected.
Debugging Details:
------------------
Bu arada dosyadaki çoğu komut da çalışmadı, daha detaylı anlatmak isterdim ama. Kısaca sebep Vanguard'ın bellek erişiminde sıkıntı çıkarmasından kaynaklanıyor.
Rich (BB code):
A device driver attempting to corrupt the system has been caught. This is.
because the driver was specified in the registry as being suspect (by the.
If the driver attempts to corrupt the system, BugChecks 0xC4, 0xC1 and 0xA will.
Arguments:
Debugging Details:
------------------
Hocam peki ne yapmalıyım? Yani bu bilgisayarda Vanguard tabanlı Valorant (ki yakında LoL'e de gelecek bir yazılım) oyunları oynamamalıyım? Çözümü nedir?
Hocam peki ne yapmalıyım? Yani bu bilgisayarda Vanguard tabanlı Valorant (ki yakında LoL'e de gelecek bir yazılım) oyunları oynamamalıyım? Çözümü nedir?
Seninki ile aynı sorundu ve kaldırması sorunu çözdü. Geri de yüklememiş zannımca ama sen kaldırıp tekrar oyunun dosya doğrulamasını yaparak indirebilirsin geri. Kaldır/yükle işe yarar belki. Deneyip göreceksin.