Çözüldü tpm.sys hatası neye işaret?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zaces

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8x2 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
512GB
Ekran kartı
3060 130W
İşlemci
5600H
İyi Sosyaller arkadaşlar, bilgisayarımda bazen açılırken bazen de sadece Valorant'ı açarken verdiği mavi ekranı kendim analiz etmeye çalıştım ama bir şey anlamadım. Forumlarda da bulamadım, yardımcı olabilecek olan var mı?
RAM gibi duruyor ama tpm.sys olduğunu belirtiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, dosyada da gördüğün gibi hatanın sebebi TPM değil vgk.sys yani Vanguard'ın kendisi imiş.

Rich (BB code):
DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION (c4)
A device driver attempting to corrupt the system has been caught. This is
because the driver was specified in the registry as being suspect (by the
administrator) and the kernel has enabled substantial checking of this driver.
If the driver attempts to corrupt the system, BugChecks 0xC4, 0xC1 and 0xA will
be among the most commonly seen crashes.
Arguments:
Arg1: 0000000000002000, Code Integrity Issue: The caller specified an executable pool type. (Expected: NonPagedPoolNx)
Arg2: fffff8009d6537df, The address in the driver's code where the error was detected.
Arg3: 0000000000000000, Pool Type.
Arg4: 0000000000000000, Pool Tag (if provided).

Debugging Details:
------------------

*** WARNING: Unable to verify timestamp for vgk.sys

Bu arada dosyadaki çoğu komut da çalışmadı, daha detaylı anlatmak isterdim ama. Kısaca sebep Vanguard'ın bellek erişiminde sıkıntı çıkarmasından kaynaklanıyor.

Vanguard'ı bilgisayardan kaldır.
Benim sana önerebileceğim ve zaten başka bir yolunun da olmadığı tek yöntem Vanguard'dan kurtulmak. Şu konudaki arkadaşın son yazdığına bakabilirsin: Çözüldü: Ryzen 5 7500F Asus RTX 4060 Dual CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası

Seninki ile aynı sorundu ve kaldırması sorunu çözdü. Geri de yüklememiş zannımca ama sen kaldırıp tekrar oyunun dosya doğrulamasını yaparak indirebilirsin geri. Kaldır/yükle işe yarar belki. Deneyip göreceksin.

Dostum ISO dosyasını şu an yazdırıyorum temiz format atacağım fakat sorunun devam etmesinden korkuyorum devam ederse ne yapmalıyım?

:) Vanguard güncelleme alan bir yazılım, sorun devam ederse Vanguard'ı bir sonraki güncellemesine kadar sistemden uzak tutacaksın. Bir sonraki güncellemesinde tekrar yükleyip kontrol edeceksin. Bu kadar basit.

Hocam bu mavi ekran problemim açtığım konularda da mevcut aylardır süren bir problem maalesef ya Valorant'ın bundan haberi yok ya da bir tek benim başıma geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı