Çözüldü TPM varlığını kontrol etme ve aktifleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cihan2435

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendesi
Merhabalar arkadaşlar.
HP 15-BC500NT kullanıyorum. Windows 11 uyumluluğunu kontrol ettiğimde kullanamayacağımı öğrendim. Donanım özellikleri şartları sağlıyor. Acaba TPM yüzünden mi uyumlu olmadığını söyledi? Laptop o kadar eski de değil, 9. nesil Intel işlemci ve 10 serisi NVIDIA ekran kartı, NVMe SSD falan var. TPM'nin de olduğunu düşünüyorum. Olup olmadığını nereden kontrol edebilirim ve varsa nasıl aktifleştiririm? BIOS üzerinde Secure Boot aktif değil ve o kısım gri renkte değiştiremiyorum. Bunu nasıl aktifleştiririm?

Çözüm
Merhabalar arkadaşlar.
HP 15-BC500NT kullanıyorum. Windows 11 uyumluluğunu kontrol ettiğimde kullanamayacağımı öğrendim. Donanım özellikleri şartları sağlıyor. Acaba TPM yüzünden mi uyumlu olmadığını söyledi? Laptop o kadar eski de değil, 9. nesil Intel işlemci ve 10 serisi NVIDIA ekran kartı, NVMe SSD falan var. TPM'nin de olduğunu düşünüyorum. Olup olmadığını nereden kontrol edebilirim ve varsa nasıl aktifleştiririm? BIOS üzerinde Secure Boot aktif değil ve o kısım gri renkte değiştiremiyorum. Bunu nasıl aktifleştiririm?
TPM 2.0 destekleyip desteklemediğini öğrenmek için arama çubuğuna tpm.msc yazıp buraya resmini atın.
Merhabalar arkadaşlar.
TPM 2.0 destekleyip desteklemediğini öğrenmek için arama çubuğuna tpm.msc yazıp buraya resmini atın.

Çözüm
Adsız.png

Aynı sorunu ben de yaşıyorum ve galiba benim sistemim tpm 2.0'ı da destekliyor. Bence bunda çok daha farklı bir şey var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-06-24 204302.png
    Ekran görüntüsü 2021-06-24 204302.png
    20,2 KB · Görüntüleme: 202
Peki mevcut olmasına rağmen niye kuramıyorum? Ben de desteklenmiyor hatası alıyorum.
Bunun üzerine açtığım konuya yönlendiriyorum sizi.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Ceza aldığım için yazamadım. Arama çubuğuna dediğinizi yazdığımda, durum hazır değil yazıyordu. Sonra BIOS'tan nasıl TPM açıldığını buldum ve açtım. Şu an Windows 11'e hazırım.

Dosya Ekleri

• tpm.png
    tpm.png
    85,4 KB · Görüntüleme: 150
  • win11kontrol.png
    win11kontrol.png
    187,1 KB · Görüntüleme: 182
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı