Çözüldü TPM ve Secure Boot açıkken Valorant hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Adım adım anlatacağım:
1. Bilgisayarınızı kapatın.
2. Açma tuşuna bastıktan sonra F10 (F2 veya F6 da olabilir değişiklik göstebilir).
3. Advanced bölümüne ok tuşlarıyla ulaşın 4. Secure Boot'u bulun ve enter veya mouse tuşuyla tıklayın.
4. Disabled yerine enabled seçeneğini seçeneğine gelip Enter'a basın.
5. Quit BIOS yazan tuş ile çıkın.
6. Bilgisayarı normal açtığınızda sorun düzelmiş olacaktır. (bu yazının fotoğrafını telefonunuza çekin bence veya YouTube'a TPM değiştirme yazarak da aynı çözüm yoluna ulaşabilirsiniz)
BIOS'unuzda Restore Default Keys diye bir seçenek varsa ona tıklayın ardından Secure Boot'u tekrar açın ve GSM'in kapalı olduğundan emin olun.

Adım adım anlatacağım:
1. Bilgisayarınızı kapatın.
2. Açma tuşuna bastıktan sonra F10 (F2 veya F6 da olabilir değişiklik göstebilir).
3. Advanced bölümüne ok tuşlarıyla ulaşın 4. Secure Boot'u bulun ve enter veya mouse tuşuyla tıklayın.
4. Disabled yerine enabled seçeneğini seçeneğine gelip Enter'a basın.
5. Quit BIOS yazan tuş ile çıkın.
6. Bilgisayarı normal açtığınızda sorun düzelmiş olacaktır. (bu yazının fotoğrafını telefonunuza çekin bence veya YouTube'a TPM değiştirme yazarak da aynı çözüm yoluna ulaşabilirsiniz)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Onları nasıll yapacağım acaba?

BIOS'un "Advanced" bölümünde söylediğim ayarları bulabilirsin, GSM Support diye geçmiyor ise illaki launch GSM yazabilir o ayarı disable veya UEFI konumuna getirin.

BIOS'un "Advanced" bölümünde söylediğim ayarları bulabilirsin, GSM Support diye geçmiyor ise illaki launch GSM yazabilir o ayarı disable veya UEFI konumuna getirin.

Bahsettiğiniz seçenekleri göremiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250206_130024.jpg
    122,9 KB · Görüntüleme: 27
Bahsettiğiniz seçenekleri göremiyorum.

Security bölümünde olabilir yerleri farkı olabilir çünkü BIOS'lar değişiklik gösteriyor eğer orada da bulamazsanız BIOS'u biraz inceleyip Secure Boot seçeneğini bulmanız gerekecek. (eğer bulamazsanız msi bios secure boot yazarak internetten de araştırabilirsiniz)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…