TPU ve EPU nedir?

mkeshnoda

Kilopat
Bugün aldığım ekran kartını takarken anakartımın üstünde TPU ve EPU yazan 2 tuş gördüm. Bunları aktif edersem ne olur? Anakartım Asus M5A99X EVO.

TPU devreye sokulduğunda işlemci otomatik olarak overclock edilir ve PC mümkün olan en yüksek performansı sunmaya ayarlanır. EPU ise tam tersine elektrik tasarrufu sağlamayı amaçlayan bir teknolojidir.

Turbo Processing Unit
Energy Processing Unit

Bu özelliklerin her biri için anakart üzerinde donanımsal yongalar mevcuttur.

(Samanlık seyran olur. )

ASUS'un kalitesini görmüş olursunuz sanırım.

Asus' un kalitesini biliyoruz zaten onda sıkıntı yok. Şimdi biri performans arttıcı, diğeri ise enerji tasarrufu özelliği.

İkisi aktif olduğu durumda nasıl bir işlev oluşturuyor anakartımız?

TPU 2. kademede 3.5Ghz lik 4770K 4.2Ghz ye çıkıyor, EPU aktif olunca ne faydası olabilir acaba?

Bende render alırken kullanıyorum TPU yu. İşlemcim 4930K, anakartım p9x79 pro. İşlemcim TPU aktifken 4.2 ghz ye çıkıyor. Default ayarlarda 1333 mhz de çalışan ramlerim ise 2133 mhz ye çıkıyor.

Bende render alırken kullanıyorum TPU yu. İşlemcim 4930K, anakartım p9x79 pro. İşlemcim TPU aktifken 4.2 ghz ye çıkıyor. Default ayarlarda 1333 mhz de çalışan ramlerim ise 2133 mhz ye çıkıyor.

Ben All Suite üzeriden optimize ettim şuan sabit 4.0 Ghz ile %8 bir performans fazlası alıyorum. Dikkatimi çeken olay işlemci 4.0 Ghz ile %100 çalışır durum CPU sıcaklığım 53c fanlarım normal modda. Sıcaklığa karşıt fanlarımı full speed çalıştırmam sonucunda yine aynı sıcaklık değerinde kalıyor, ha belki 1-2 derece farkı oluyor. Daha büyük bir sıcaklık düşüşü beklerdim doğrusu. Sizde de aynı şekilde mi acaba bu durum soğutucu (COOLER MASTER SEIDON 240M).
BOSSTAN
https://www.technopat.net/forum/members/bosstan.html : Ram' lerinin kendi sabit mhz hızı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
@PatPat Ramlerim 2400 mhz. Model olarak Gskill Trident-X 2x8 2400 Mhz Cl9 Ram.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…