TR200 240GB Okuma/Yazma hızları normal midir?

ProjectCASPER

Centipat
Öncelikle bu SSD'nin kronik arızalı olduğunu bir çok yerden okudum ve evet biliyorum ilk aldığım günden beri hiçbir zaman iddia ettiği gibi 550Mb/s ve 500mb/s hız değerlerine ulaşamadım. SSD'yi alalı tam olarak 1 sene oldu ve her geçen gün okuma/yazma hızları düşmekte. Sizce bu durum kabul edilebilir mi? Garanti süresi de dolmuş durumda. Yeni bir SSD alabilirim. Tavsiyelerinize açığım.

Benchmark:

1589528190729.png

Genel Durumu:

1589528242510.png

Son düzenleme:
Öncelikle bu SSD'nin kronik arızalı olduğunu birçok yerden okudum ve evet biliyorum ilk aldığım günden beri hiçbir zaman iddia ettiği gibi 550Mb/s ve 500mb/s hız değerlerine ulaşamadım. SSD'yi alalı tam olarak 1 sene oldu ve her geçen gün okuma/yazma hızları düşmekte. Sizce bu durum kabul edilebilir mi? Garanti süresi de dolmuş durumda. Yeni bir SSD alabilirim. Tavsiyelerinize açığım.

Benchmark:

Eki Görüntüle 563105

Genel durumu:

Eki Görüntüle 563106

Evet okuma yazma hızları bir harddisk kadar sağlığı 80'e düşmüş. Yavaşlığı rahatsız etmiyorsa değişmene gerek yok fakat hız istiyorum diyorsan değişmen önerilir.

Evet okuma yazma hızları bir harddisk kadar sağlığı 80'e düşmüş. Yavaşlığı rahatsız etmiyorsa değişmene gerek yok fakat hız istiyorum diyorsan değişmen önerilir.

CrystalDiskMark ile benchmark testi yaptığımda da böyle bir sonuç verdi.
İşin en tuhaf yanı ise herhangi bir yavaşlama, donma, takılma vesaire bir durum asla yaşamıyorum.
Bilgisayarın açılma süresinde veya genel kullanımda en azından ben doğru düzgün bir yavaşlama dahi hissedilmiş değilim. Kronik sorunlu bir SSD olduğunu biliyorum, bilmeden aldım. SSD için Windows'ta yapılması gerekli ayarları 6 ay öncesine kadar bilmiyordum ve o zaman sağlığı %86'ya kadar düşmüştü. Gerekli Windows ayarlarını yaptıktan sonra 6 ayda sadece %6'lık bir düşüş yaşadım sağlıkta. SSD'de sadece oyunlar ve işletim sistemi yüklü. Asla depolama veya dosya transfer amacıyla kullanmadım şimdiye kadar. Sizce kabul edilebilir bir durumda mı? Önemli mi bilmiyorum ama SSD'nin kullanım süresi 5189 saat olarak görünüyor. Yani en az 216 gün hizmet vermiş bana.

1589533627395.png

Bu SSD ile yoluma devam edebilir miyim? Ne yapmam gerekiyor, fikirlerinize açığım.

Son düzenleme:
Elbette kabul edilebilir değil. SSD'nizde bir sorun var. Buyrun Samsung :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Boşuna millete kronik sorunlu SSD'leri almayın, hazır sistemde de olsa almayın, ucuz da olsa almayın demiyoruz. Ama kimse dinlemiyor.

Boşuna millete kronik sorunlu SSD'leri almayın, hazır sistemde de olsa almayın, ucuz da olsa almayın demiyoruz. Ama kimse dinlemiyor.

Elbette, ben bu ürünü aldığımda çok fazla bilgim yoktu ve ben de Vatan Bilgisayar'ın satış görevlilerine danıştım. Ben 400 lira bandında olan Samsung 240gb SSDorada yetkili bir görevli

Elbette eleştirinizi çok iyi anlıyorum ve ben de açıkçası kendime kızıyorum.

1589534473775.png

Son düzenleme:
@ProjectCASPER SSD'yi garantiye yollayabilirsiniz. Ayrıca illa Samsung almanıza gerek yok. Bütçenize uygun model önerebilirdik. Kronik sorunlu modellerden uzak durmanız lazımdı. Eh tabii bilmiyorsanız yapacak bir şey yok. Bir dahaki sefere daha dikkatli olmanız temennisiyle...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı