Trafik kazası kim hatalı?

hortlatmak gibi olmasın ama çok kısa bir araştırmayla buldum;
"A aracı, önünde seyreden aracı geçerken sol tarafından gelen diğer aracın geçmesini beklemediği İçin %100 (K.Y.T.K.54/1-a ve Yön:103/a) kusurlu olup, B aracında kusur bulunmamaktadır."
yani konu sahibi kusurlu.

kusur belirlenirken; sizin sinyal vermiş olmanız doğrudan kusur sonucuna etki etmez. edemez. çünkü ispatlanabilir bi yanı yok. e kural da çok basit, şerit değiştirme var öncelikle. yani birisi önündeki araca vurmuyor; önüne geçen arabaya vuruyor. neyse çok sık karşılaşılan bi durum bu, bir seferinde pederin işlerinden birinde bi dosyada bile görmüştüm, motorlu, sedan bi araca arkadan çarpıyor. sigorta şirketi uyarıda bulunmuş "bizim aracın görgü şahidinde kasküstü kamerası mevcut" diye. kayıttaki görüntüde, öndeki aracın sebepsiz ve hızlı bir şerit değiştirme durumu var. yani kusur ona çıkmış. çok benzerlikler var ama örnek olarak verilemez tabii.

özetle, arkadan çarpma olarak kayda düşen bu kazaya itirazla kusur 50%-50% olarak değişebilir.

yahu arkadaşlar ya hiçbirinizin ehliyeti yok ya da kuralları çok yanlış anlamışız...
 
Alakası yok önde acil bir durumda durumdan kaçmak kaydıyla manevra yada fren yapmak gayet normal bir durum. Burada arkadaş arkasını kontrol ederek önüne geçiyor, yanındakine çarparak değil. Arkadan gelen arabanın bunu fark edip takip mesafesini açması gerekiyor. Her kaza bir değil arkadaşın bahsettiği durumda hatasız olduğu apaçık ortada. Sonucu da paylaşmış mı görmedim ama forumu takip ediyorsa sonucu da paylaşır kazanın.
Sizin kazalara bari bende örnek vereyim, otoyolda sebepsiz duran bir araç var herhangi bir sinyal ve uyaran vermiyor, arkadan motorcu gece vakti hiç yavaşlatmadan araca patlatıyor. Motorcu kazada %70 asli kusurlu çıkıyor yapmayın. Gördüğünüz 1,2 kaza dolayısıyla böyle bir yorum yapmanız saçma.
Ayrıca ehliyeti alalı 4 sene oluyor, sizin ehliyetiniz var mı acaba, varsa korkmalı mıyım
 
Senin 4 senelik ehliyetin kadar ben kusur durum değerlendirmesi yaptım. Ehliyetim var ama aracım yok. senin gibiler yüzünden istanbul’da trafiğe çıkılmaz.

Ben orada kural vermişim, senin örnek kazalarınla alakası yok bu işin. Kaldı ki bir araç kendi şeridinde arızalı bir araç, çukur vs. olduğunda tabiki manevra yapacak… senin ve hepinizin bilmediği konu da burada başlıyor. Önce şerit değiştirmek isteyen, diğer araca yolu verecek. İster seve seve… bazı şeyleri değerlendirmek için tecrübe ve dikkat gerekir. %70’lik kusuru da kim vermiş onu merak ettim.
 
Öyleymiş tamam Trafikte umarım karşıma çıkmazsın mazallah arkamdan falan vurup gelip haklı çıkmaya çalışırsın. Aracını al ondan sonra konuşuruz bazı konuları, aktif araba kullanmıyorsun bile gelmişsin laf yapıyorsun ? Komedi.
 
sen bana gül de yarın bir gün bu durumla karşılaşırsan sana da gülerler. sen kulaktan dolma bilginle karşı görüş bildiriyosun ben sana kuralı söylüyorum. gülmek de ağlamak da senin elinde.
 
Ehliyetsiz vs değilse arkadan vuran her zaman suçludur.
 
Hayır bakın, çok çok çok genellikle polis zabıtları bile şu şekilde başlar; tabii ki kimseye görmek veya yaşatmak nasip olmasın, o ayrı bir konu, "bu kazanın oluşumunda..." yani sizin kazaya bakıp da gördüğünüz şey sadece 'arkadan çarpma' şeklinde ya, işte bu görüş yetersiz, bu sebeple adınabilirkişi denen kusur onayan kimseler var.

Kaldı ki siz nerenizle bakıyorsunuz kazaya? Arkadaki aracın sağ önü ile öndekinin sol arkası temas ediyor. Belli ki şerit ihlali işte, siz ne yiyip ne tüketiyosunuz?

Kaldı ki biraz düşünün ya.

Siz şeridinizde gidiyorsunuz, sağ veya sol tarafınız fark etmez -yanınızdan bir araç sinyalini verip yol kendisininmiş gibi sizin şeridinize dalıyor ve siz ısrarla kusuru kendinizde buluyorsunuz. Gerçekten inanılacak şey değil

Takip mesafesi de "aynı" şeritteki araçlar için geçerlidir. Sen sıkışık trafikte istediğin kadar bahane üret, sola sinyalini verip de giremezsin. beklemek zorundasın. Ben size daha enteresan bir şey söyleyeyim, park halindeki kazalar var, mesela çöp arabası geçerken çizmiş abi aracı. Fakat çöp kamyonunun sürücü beyanında ve fotoğraflamalarında park halindeki aracın konumu hiç de "kurallara uygun park etmiş araçlar" kategorisinde değil. Ama sonuç olarak bilirkişi kamyonu kusurlu buldu. Çünkü gerekçe çok açık; park halindeki araç zaten kurallara uygun park etmeyerek kusurluydu; sen ona çarparak bir de hasar verip kusura sebep oldun. Yani diyor ki; birader madem araç kötü park etmiş, ne diye geçmeye zorlamışsın? Polis çağırıp zabıt tutturup çektirseydin... Ve bunları, bilirkişi araç sahiplerine veya tamirhanelere bile söylemez. Kuralları ve kusurluları yazıp geçerler. Çünkü anlamazsınız işte böyle. Burada faydalı olmaya çalışıyoruz. Kısacası bilmeden yorum yapmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…