Trafik polisi nasıl olunur?

talha.a

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060Ti - 2x16 32gb XPG - İntel Core i5 11400F
Merhaba, 8. sınıf öğrencisiyim ve trafik polisi olmak gibi bir hedefim var, hangi liseyi okumam lazım meslek-Anadolu gibi? Hangi bölümü okumam lazım? Polislik okuyan veya bilen hocalarım o tarz bilgileri verebilir misiniz?

Trafik polisi olmak için Türkiye'de izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

1. Eğitim Şartları: En az lise veya dengi okuldan mezun olmak gereklidir.

2. Yaş ve Fiziksel Koşullar: Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) için 18-26 yaş arasında olmak gerekmektedir. Ayrıca, erkek adaylar için en az 167 cm, kadın adaylar için en az 162 cm boyunda olmak ve beden kitle indeksine uygun olmak gereklidir.

3. KPSS: Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girip, belirli bir taban puanı almak gereklidir. Bu puan her yıl değişebilir, bu yüzden Polis Akademisi'nin güncel duyurularını takip etmek önemlidir.

4. PMYO veya POMEM Başvurusu: PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) veya POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) başvurularını yapmak gereklidir. Bu okullardan mezun olmak, polis olmanın bir gerekliliğidir.

5. Sağlık Kontrolü: Polis olabilmek için sağlık yönetmeliklerine uygun olmak gerekmektedir. Detaylı bir sağlık taramasından geçmek zorunludur.

6. Fiziki Yeterlilik Sınavı: Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olmak gerekmektedir. Bu sınav, dayanıklılık, hız ve güç gibi fiziksel özelliklerinizi test eder.

7. Mülakat ve Psikoteknik Değerlendirme: Mülakatlarda başarılı olmak ve psikoteknik değerlendirmeden geçmek gereklidir. Bu aşamada, adayların zihinsel ve duygusal durumları değerlendirilir.

8. Eğitim Süreci: Polis Meslek Yüksek Okulu veya Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim aldıktan sonra, mezuniyetle birlikte trafik polisi olarak atanabilirsiniz.

Bu adımları başarıyla tamamlayarak trafik polisi olabilirsiniz. Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi sitelerinden güncel başvuru koşullarını ve tarihlerini takip etmenizi öneririm.

Polislikte hangi lisede okuduğun fark etmiyor. Ayrıca hangi birimde çalışacağını da sen seçemiyorsun; sadece okul içinde özel alımlar oluyor ve onlara da okulda öğrenciyken başvurabiliyorsun. Örneğin, özel harekat daire başkanlığı okul içinden alım açıyor ve sen de başvuruyorsun. Okuldayken mülakata girip geçersen PÖH'e katılabiliyorsun. POMEM'de okuyan bir arkadaşımından duyduklarıma göre durum böyle.

Merhaba, 8. sınıf öğrencisiyim ve trafik polisi olmak gibi bir hedefim var, hangi liseyi okumam lazım meslek-Anadolu gibi? Hangi bölümü okumam lazım? Polislik okuyan veya bilen hocalarım o tarz bilgileri verebilir misiniz?

Yüzüne gözüne dikkat et yara bile olmasın iz bırakacak ellerinde ayaklarında aynı şekilde herhangi bir liseden mezun olup universite sınavına girmen lazım TYT'de şu anda girmek için en az 260 almak lazım ki o bile yeterli değil erkeklerde şu an ham puan bu arada 265 alsan girersin ama senin senede ne olur bilmiyorum sonrasında polis okuluna seçildikten sonra mülakata gireceksin çok torpil dönüyor haberin olsun sağlık kontrolünü bitirdikten sonra geçip okula seçilirsen 2 yıl okulda eğitim alır sonra direk polis olarak atanırsin sonrasında zaten devamı geliyor ama ilk kesinlikle normal polis olacaksin. Bildiğim böyle.

Yüzüne gözüne dikkat et yara bile olmasın iz bırakacak ellerinde ayaklarında aynı şekilde herhangi bir liseden mezun olup universite sınavına girmen lazım TYT'de şu anda girmek için en az 260 almak lazım ki o bile yeterli değil erkeklerde şu an ham puan bu arada 265 alsan girersin ama senin senede ne olur bilmiyorum sonrasında polis okuluna seçildikten sonra mülakata gireceksin çok torpil dönüyor haberin olsun sağlık kontrolünü bitirdikten sonra geçip okula seçilirsen 2 yıl okulda eğitim alır sonra direk polis olarak atanırsin sonrasında zaten devamı geliyor ama ilk kesinlikle normal polis olacaksin. Bildiğim böyle.

Hocam polisliği kaybedeceksem zaten en temel sebep maalesef ki ayağımda yara var ve gözüm bozuk hocalarım çok sorun etmeyebilirler dene şansını diyorlar ama bilemiyorum inşallah bir sorun çıkmaz.

İlk önce polis olacan, polis olup biraz pişicen yani bir süre polis memuru olarak çalışacaksın sonrasında bürolara atamalar oluyor orada da trafik büroyu seçeceksin.

Ayak pek değil de gozunun bozuk olması eleyebilir sen bilirsin çok küçük yara izinde bile eliyorlardi.

Göz çizdirme ile geçiliyor deniliyor ama umarım geçiyordur çünkü öyleyse yaşım gelince direkt gözümü çizdireceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı