Trafikte araçtan korkuyorum

638593

Centipat
Yaklaşık 10 yıldır ehliyetim var. Ama ehliyetimi aldıktan sonra toplam 2-3 kere araç kullandım. Tabii onlarda trafigin az oldugu saatlerde ve yerlerde falan. Şu an yeni bir araç aldık ve direksiyonun başına oturasım gelmiyor. Trafikten araçtan falan korkma durumu başladı. Benzer şeyler yaşayan veya bir akıl vermek isteyenler buradan yardımcı olabilir. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 10 yıldır ehliyetim var. Ama ehliyetimi aldıktan sonra toplam 2-3 kere araç kullandım. Tabii onlarda trafigin az oldugu saatlerde ve yerlerde falan. Şu an yeni bir araç aldık ve direksiyonun başına oturasım gelmiyor. Trafikten araçtan falan korkma durumu başladı. Benzer şeyler yaşayan veya bir akıl vermek isteyenler buradan yardımcı olabilir. Teşekkürler.

Uzun süre kullanmayınca öz güven gidiyor. Hiç bilmiyormuş gibi yavaş yavaş akşam saatlerinde sürüş yapın.

Başlangıçta yaşanıyor bu durum. Herkes aynı şeyi yaşamıştır. Pratik yaptıkça düzelecek. Önce araç trafiğinin yoğun olmadığı yerlerde başla. Hakimiyetin artınca geçecek.

Tekrar direksiyon dersi alabilirsin veya boş alanlarda yavaş yavaş çalışarak trafiğe tekrardan hazırlanabilirsiniz eğer aldığınız araba otomatik ise çok daha kolay olacaktır.

Ben de ehliyeti ilk aldığım zamanlar İnönü stadının oradan Beşiktaş'a geçerken yaşamıştım böyle bir şey. Türkiye'de böyle hissetmek normal, çünkü trafikteki çoğu kişi daldan dala atlayan maymunlar gibi davranıyor. Yavaş yavaş daha kalabalık yerlerde sürmeye başlayın, alışacaksınız.

Tekrar direksiyon dersi alabilirsin veya boş alanlarda yavaş yavaş çalışarak trafiğe tekrardan hazırlanabilirsiniz eğer aldığınız araba otomatik ise çok daha kolay olacaktır.
Aklımda direksiyon dersi almak var fakat bu seferde öğretilen arabaya alışıp bundan yine acemilik yaşamak var. Sanırım sakin yerlerde kendi başıma pratik yapmak daha mantıklı.

Ben de ehliyeti ilk aldığım zamanlar İnönü stadının oradan Beşiktaş'a geçerken yaşamıştım böyle bir şey. Türkiye'de böyle hissetmek normal, çünkü trafikteki çoğu kişi daldan dala atlayan maymunlar gibi davranıyor. Yavaş yavaş daha kalabalık yerlerde sürmeye başlayın, alışacaksı

Ben de ehliyeti ilk aldığım zamanlar İnönü stadının oradan Beşiktaş'a geçerken yaşamıştım böyle bir şey. Türkiye'de böyle hissetmek normal, çünkü trafikteki çoğu kişi daldan dala atlayan maymunlar gibi davranıyor. Yavaş yavaş daha kalabalık yerlerde sürmeye başlayın, alışacaksınız.
Ehliyeti alırken bu durum yoktu bende hatta ilk direksiyon başına oturdugumda gereksiz rahat ve iyiydim. Sanırım yanımda birisi olması durumu o rahatlıgı veriyor

Hocam yapacağınız iki şey var
1- ya çok korksanda zorlanip surecekdin
2-ben kullanamıyorum deyip kullanmiyacaksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı