Trafoların değeri nedir?

emirhan12345

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bende bir müszik seti var fakat çalışmıyor trafo yüzünden 220v giriyor ama dönüşerek çıkmıyor maalesef. Ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevirinim. 2 tane trafo da da aynı sorun var maalesef.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-26 at 20.38.43.jpeg
    72,7 KB · Görüntüleme: 67
  • WhatsApp Image 2025-02-26 at 20.38.21.jpeg
    108,8 KB · Görüntüleme: 73
Trafodaki sargılar aşırı sıcaklıktan yanmış olabilir. İçerisindeki bakır telleri kontrol etme şansınız var mı?

Trafodaki sargılar aşırı sıcaklıktan yanmış olabilir. İçerisindeki bakır telleri kontrol etme şansınız var mı?

Maalesef ama çalışmıyor başka bir trafoyu bağladım çalıştı ama trafolardan tık yok aynılarını da bulmam lazım ya da tamire götüreceğim ede kendim açıp tamir edemez miyim bunları ve metal plakalar yok mudur bunlarda YouTube'da izlediğimde öyle bir şeyler vardı

Trafo tamiri evde yapılan bir şey değil malesef. Küçük direnç transistör falan olsa yapılır derim ama bunlar ayarlı elemanlar. O yüzden ellerseniz daha çok bozarsınız. Yenisini almanız veya aynı değerlerde farklı bir tane almanız daha iyi.

Değerini bilmiyorsanız ve dokümana da ulaşamıyorsanız tahmin işi devreye giriyor bundan sonra. Trafo sonrasında bulunan kondansatörlerin değerlerini söyler misiniz?

Hiç göremedim yani ama bunlar büyük trafo da amfinin yeni söktüm o da çalışmıyor ne yapacağımı şaşırdım ya çok boş duranda kondansatör de yok yenisini almak istiyorum bazılarının üstünde 2 giriş 2 çıkış var bir tanesinde 3 giriş 3 çıkış var amfi de bayağı kablo var çözemedim gitti

Yenisini almak istiyorum bazılarının üstünde 2 giriş 2 çıkış var bir tanesinde 3 giriş 3 çıkış var amfi de bayağı kablo var çözemedim gitti bunları

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-02 at 01.54.21.jpeg
    204,6 KB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Image 2025-03-02 at 01.54.21 (1).jpeg
    286 KB · Görüntüleme: 28
  • WhatsApp Image 2025-03-02 at 01.54.21 (2).jpeg
    100,5 KB · Görüntüleme: 28
  • WhatsApp Image 2025-03-02 at 01.56.15.jpeg
    111,6 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Elektrik işi şakaya gelmez. Kaliteli ve güvendiğiniz bir elektrikçiye götürün o halleder.

Elektrik işi şakaya gelmez. Kaliteli ve güvendiğiniz bir elektrikçiye götürün o halleder.

Elektrikçiler bu işe bakabilir mi yapabilirler mi?

Pille de çalışıyor mu o devre? Çalışıyorsa kaç adet pil ve hangi tür olduğunu yazabilirsiniz. Yoksa da doğrultmadan sonraki blok kondansatörlerin değeri lazım.

Hayır pilsiz prizle çalışıyor.

@emirhan12345 nötr veya fazı kontrol ettin mi?

Yok onları bulamadım ama genel olarak kontrol ettiğimde ise hiçbir şekilde elektrik almıyor trafo

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…