Transform.Transformdirection nedir?

Furkannnn

Megapat
Daha fazla  
Transform.Transformdirection tam olarak ne işe yarar farkı nedir? Yapay zekaya sordum fakat tam anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Transform.Transformdirection tam olarak ne işe yarar farkı nedir? Yapay zekaya sordum fakat tam anlayamadım.
Yapay zeka bile bu metinden bir şey çıkaramamış. Biz nasıl çıkaralım? Hangi oyun motoru hangi dil bu?
Konum/Boyut/Yön vs. ilgili bir şey ama.

transform.TransformDirection komutu yön vektörlerini yerelden(local) worlde(sahne) çevirir. Bir örnek ile güçlendirmem gerekirse:
Örneğin bir karakterimizin olduğunu ve elinde silah olduğunu, silahtan mermi çıkıp karakterin z pozisyonunda ileri doğru gideceğini varsayalım. Eğer yön belirtilirken yön direkt "Vector3.forward" olarak belirtilirse silahtan çıkan mermi her zaman dünyaya göre olan z pozisyonunda gidecektir. Karakterimizin yönü sağa bakarsa mermi karakterin önüne değil soluna doğru gider, yani worldun z pozisyonunda gider.
Eğer yön belirtirken yönü "transform.TransformDirection(Vector3.forward)" olarak belirtirsek karakterimiz hangi yöne dönerse dönsün silahtan çıkan mermi karakterin forwardına yani z ekseninde ileri gider.

*Ek Bilgi: "transform.forward", "transform.TransformDirection(Vector3.forward)" aynı işlevi görür.

"yerelden(local) worlde(sahne) çevirir." - Bende bu kısmı anlamıyorum tam tersi değil mi yani silahtan çıkan mermi world'e göre karakter ne tarafa dönerse dönsün z ekseninde gidecek yani vector3.forward gibi. "transform.TransformDirection(Vector3.forward)" de bunu worlden karakterin local pozisyonuna göre ayarlamıyor mu?

Hayır hocam ben tam tersi diye biliyorum. Unity'de boş bi proje açıp orda sağlamasını yapıp gözlemlersen daha iyi anlayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…