Evet. Dediğim gibi firma ile konuştum ve iade ediyorum. Beyaz slikonu kaldırmadım ama kaldırsam muhtemelen slikon altında 3 farklı küçük transistörün birbirine bağlandığını gibi bir manzara çıkacak gibi geliyor. Yababcı forumlarıda okudum bazı köklü yabancı firmalar bile yanlışlıkla sahte satmışlar. Bir kullanıcı fark edip satıcıya bildirmiş ve satıcılar bile şok olmuş. Kaynağı isterseniz atarım. Ondada aynı durum vardı ve diyordu ki: Büyük transitör yapması küçük transistör yapıp birbirine bağlamasından daha pahalı olduğu için böyle bir yol izliyorlar. Şahsen bende hem üzüldüm hemde işim epey yavaşladı. Bende ürün yapıp müşterime veriyorum yeri geldiğinde ve müşterime sahte bir kompanent ile üretilmiş bir ürün vermek hiç işime gelmez. Yani demek istediğim bu bir zincir.
Arkadaşlar elimdeki sahte 2N3055 transistörleri aynı soğutucu bloğa taktım ve vidaları sıkabildiğim kadar sıktım hatta o kadar ki bir kere vida kırdım ısıtarak söküp yeni vida taktım. Transistörlerde hiçbir fiziksel sorun olmadı.