Transistör sahte mi?

270436

Hectopat
Yerli ve eski bir elektronik malzeme satıcısından orijinal diye satılan ve satın aldığım bu transistör; soğutucuya monte sırasında kapakları kendiğinden attı. Blok yüzeyi düz ve sorunsuz. Sonrasında bir baktım ki sanki sahte üretim kopya gibi görünüyorlar. On semi MJ15003G bu transistörler ve yazıları kolayca el değmesi ile çıktı. Aslında şüphe duydum ama firmaya çok güvendiğim için monte etmeye başladım. Lakin bu sefer de kapakları attı. Sizce bu kompanent sahte mi?

20241011_155756.jpg

Hocam vidaları fazla mı sıktınız ilk defa böyle bir şey görüyorum. Bide pahalı bir kompanent yanii.
Hocam metal kılıf transistör daha önce çok kullandım bende ilk defa rastladım. Soğutucu blok yüzeyi zaten düz, yani fazla sıkma ile kapakları açılması mümkün değil. Ki bu transistörleri yapan firma buna bir tür önlem alması gerekir. Orjinal MJ transistörede benzemiyor iç yapısı. Dikkat ederseniz sanki 3 farklı küçük transistör birbirine bağlanarak sanki amper dayanımı arttırılmış gibi duruyor. Ancak orjinal transistörde tek, büyük bir transistör vardır ve transistörün oturduğu metalde düz çizgiler vardır.

Dosya Ekleri

• 20241011_155809.jpg
    20241011_155809.jpg
    174,7 KB · Görüntüleme: 33
  • Screenshot_20241011_161931_Chrome.jpg
    Screenshot_20241011_161931_Chrome.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 31
Benimde bildiğim bu şekilde sende olanda değişik bir madde var gibi.
Evet. Dediğim gibi firma ile konuştum ve iade ediyorum. Beyaz slikonu kaldırmadım ama kaldırsam muhtemelen slikon altında 3 farklı küçük transistörün birbirine bağlandığını gibi bir manzara çıkacak gibi geliyor. Yababcı forumlarıda okudum bazı köklü yabancı firmalar bile yanlışlıkla sahte satmışlar. Bir kullanıcı fark edip satıcıya bildirmiş ve satıcılar bile şok olmuş. Kaynağı isterseniz atarım. Ondada aynı durum vardı ve diyordu ki: Büyük transitör yapması küçük transistör yapıp birbirine bağlamasından daha pahalı olduğu için böyle bir yol izliyorlar. Şahsen bende hem üzüldüm hemde işim epey yavaşladı. Bende ürün yapıp müşterime veriyorum yeri geldiğinde ve müşterime sahte bir kompanent ile üretilmiş bir ürün vermek hiç işime gelmez. Yani demek istediğim bu bir zincir.

Arkadaşlar elimdeki sahte 2N3055 transistörleri aynı soğutucu bloğa taktım ve vidaları sıkabildiğim kadar sıktım hatta o kadar ki bir kere vida kırdım ısıtarak söküp yeni vida taktım. Transistörlerde hiçbir fiziksel sorun olmadı. 😁

Dosya Ekleri

• 20241011_204910.jpg
    20241011_204910.jpg
    164,9 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Evet. Dediğim gibi firma ile konuştum ve iade ediyorum. Beyaz slikonu kaldırmadım ama kaldırsam muhtemelen slikon altında 3 farklı küçük transistörün birbirine bağlandığını gibi bir manzara çıkacak gibi geliyor. Yababcı forumlarıda okudum bazı köklü yabancı firmalar bile yanlışlıkla sahte satmışlar. Bir kullanıcı fark edip satıcıya bildirmiş ve satıcılar bile şok olmuş. Kaynağı isterseniz atarım. Ondada aynı durum vardı ve diyordu ki: Büyük transitör yapması küçük transistör yapıp birbirine bağlamasından daha pahalı olduğu için böyle bir yol izliyorlar. Şahsen bende hem üzüldüm hemde işim epey yavaşladı. Bende ürün yapıp müşterime veriyorum yeri geldiğinde ve müşterime sahte bir kompanent ile üretilmiş bir ürün vermek hiç işime gelmez. Yani demek istediğim bu bir zincir.

Arkadaşlar elimdeki sahte 2N3055 transistörleri aynı soğutucu bloğa taktım ve vidaları sıkabildiğim kadar sıktım hatta o kadar ki bir kere vida kırdım ısıtarak söküp yeni vida taktım. Transistörlerde hiçbir fiziksel sorun olmadı. 😁
Hocam cihaz tam olarak ne amfi falan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı