Transistörler - Logic Gate: Binary toplama ve 4 Bit'lik Aritmetik Mantık Birimi (ALU)

Çok teşekkürler düşüncelerin için. Pandemiyi olabildiğince fırsata çevirmeye çalışıyorum. Savunma sanayi, benim de planlarım arasında var. Şu an ülkenin en gözde sektörlerinden.

Eline sağlık hocam, güzel anlatım olmuş. O jumperlar çok hoşuma gidiyor, diğerleri gibi kalabalık oluşturmuyor, salgın bitsin gidip alayım biraz kendime.

O bilgisayar powerbank ile mi şarj oluyor?

Teşekkürler.

Bilgisayarın yanındaki beyaz şey adaptör, Type-C Hub, HDMI falan için.

O jumperlardan bende bol bol var keşke fazla almasaymışım. Fazla lazım olur dedim ama arttı.

Bol bol olması iyi bir şey. Zira kesmen gerekebiliyor, diğer kablolar gibi esnek olmadığı için.

Evet, Elektrik/Elektronik kısmında olması gerekmiyor muydu?
Bu konuyu neden konu dışına açtınız @SideWinder , farkedemiyordum?

Ben, Konu Dışı bölümüne açtım.

Hiçbir şey anlamadım. Elektrik elektronik hakkında daha fazla şey öğrenince anlarım belki. Elinize sağlık.

Biraz karışık bir konu, evet. Bİrçok kategori olduğundan karışabiliyor terimler.

Ellerine sağlık. Eski projemden kalma bir Arduinom vardı heves ettirdin bana. Breadboard'um veya herhangi parçam kalmamış maalesef. Eskiden robotistan kullanılırdı da şimdi binbir çeşit yer var. Nereden almak uygundur? Tavsiye edeceğin bir yer var mı?

direnc.net iyidir, tavsiye ederim.

@faux Robotistan ve Samm Market'e bakabilirsin. Komponent alacaksan da Özdisan iyidir.
Elinize sağlık, konu dışına biraz fazla olmuş bu konu Bu tarz konular için elektronik kısmına bir bölüm eklenebilir.

@Emre C @MF

Elektronik yerine Elektronik ve Robotik gelmesini isterdim, ilerde olur belki.

Kendim de denemek isterdim, yararlı bir konu olmuş.

Yongalar Robotistanda da var aslında, yonga başı 2 3 TL. Eğer yazının sonundaki gibi, tek çip ile işi halletmek istersen, Breadboard + jumper kiti + entegre + 5 LED toplam 30 40 TL'ye geliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…