Transistörler - Logic Gate

@yusufyardimci Anadolu.

Hocam, bilgisayarcılar bilgisayar yapmayı bilmiyor diyorlar, sadece kodlama. Ne diyorsunuz?

Bilgisayar yapmayı bilmiyor biraz iddialı bir durum. Tabii şu da var, bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği diye ayrı iki kavram var.

Mesela bir EE mühendisi, bilgisayar söz konusu olduğunda, işin donanım ve yazılım kısmını bilir, ama donanım kısmına yoğunlaşır, uzmanlığı ve çalışma alanı donanım üzerinedir? İşlemciler, mikroişlemciler, gömülü sistemler, devreler gibi.

Bilgisayar Mühendisi de işin donanım ve yazılım kısmını bilir, işin yazılım kısmına yoğunlaşır ve uzmanlığı bu alanda olur.

Tabii günün sonunda şu soruyu da sormak gerekiyor, kaç EE mühendisi işlemciler, gömülü sistemler üzerine gidiyor ya da kaç CS mezunu bilgisayar, donanım, sistemler üzerine gidiyor.

Bence bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği ayrı kavramlar. Mesela uygulama tasarlayanlar, oyun yapanlar, mobil uygulama geliştiricileri gibi.

Bir de şu da var, üniversitenin verdiği çoğu zaman temel bilgi olarak kalıyor. Kişinin nasıl geliştiği ve neler yaptığı da önemli. Yine de biliyor/bilmiyor demezdim. Bİr kişi bilgisayar Mühendisliği mezunu ise, donanım bilgisi almıştır diye düşünüyorum.

Tamamdır hocam, daha iyi anladım şimdi. Teşekkür ederim.

Bir zahmet 4 sene okuyor yani çöp etmez değil mi?

Yani almamış da olabilir. Sadece yazılım üzerine yoğunlaşmak istiyordur. Bu donanım / yazılım olayı, seçmeli dersler ile elli oluyor genellikle. Bazı üniversitelerde bu çok etkiliyken, bazılarında değil. Kişi, kendi yolunu aldığı derslerle çiziyor genelde.

Elinize sağlık.

Bu konuda en basitinden 74LS04, 74LS08 ve 74LS32 entegrelerinden de örnekler verilebilir aslında.

Konunun ikinci bölümü:

@G3258 Wordpress ile kendime bir Blog sitesi oluşturma fikrim var. O zamana kadar, burada topluyorum yazılarımı:

@xscripttr hayatımda ilk kez birisi, rehber ve bilgilendirme amaçlı açtığım bir konuya kahkaha emojisi attı. Sebebini gerçekten çok merak ediyorum.

Son düzenleme:

Hocam acaba en sonda ki sembollerin anlamını söyleyebilir misiniz bulamadım da?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…