Trendyol hesabının çalınıp ürün sipariş edilmesi

yunusemregurkan

Decapat
Yer
Samsun-Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 10100F-RX 5600XT-H510M H-16GB RAM-M.2 500GB SSD-600W 80P-NZXT H510i
10.11.2023 tarihinde gece 22.30 sularında yoldayken telefonuma sürekli bildirimler gelmeye başladı. Mail hesabıma gelen bildirimlerde Trendyol siparişimin onaylandığı ve sonrasında şifremin değiştirildiği yazıyordu. Gelen SMS'lerde ise 2017₺'lik 679₺'lik çekimler için şifreler vardı. Bunlardan sonra Trendyol'dan kıyafet alındı ve teslimat adresi benim kendi ev adresimdi. Ailemden vs. hesabımın bağlı olduğu birisi yok. Trendyol kullanmıyorum zaten çok uzun zamandır. Halkbank kredi kartım ve Ziraat Bankası banka kartım Trendyol hesabıma bağlıydı. Hemen hem Halkbank'ı hem ziraat bankasını arayıp kartlarımı iptal ettirdim. Trendyol şifremi değiştirdim ve siparişi iptal ettim. Gerekli ekran görüntülerini de ekledim. Benim burada anlamadığım, hacklenen şey benim Trendyol hesabım mı? Öyle olsa bile siparişi vermeyi nasıl başardı ben hiçbir şey onaylamadan?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231111_015240_Trendyol.jpg
    91,3 KB · Görüntüleme: 531
  • Screenshot_20231111_013551_Messages.jpg
    69,2 KB · Görüntüleme: 432
  • Screenshot_20231111_013602_Messages.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 414
  • Screenshot_20231111_013528_Trendyol.jpg
    73,2 KB · Görüntüleme: 475
Trendyol'da bende alışveriş yaptığım zaman SMS gelmeden sipariş onaylanıyor. Böyle bir konuyu başka bir arkadaş daha açmıştı, hesap çalınıyor sipariş veriliyor fakat sipariş adresi hesabın sahibinin adresi. Garip geliyor açıkçası. İşin içinde bir iş var da hadi bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendisi adres ekleyip kaydetmiş fakat siparişi ve fatura adresini benim kendi ev adresim seçmiş öyle siparişi vermiş.

O adres benim adresim değil. Çalan kişinin girdiği saçma sapan bir adres. Belki de doğru kendi adresidir orasını bilemiyorum. Haritalardan baktığımda gerçekten bu isimde bir yer var.

Gelen linklere falan mı tıkladınız? Nasıl çalında hesabınız? Aklınıza hiçbir şey gelmiyor mu?

Trendyol'da 3D Secure şeyi yok. Benim Papara kartım da abimin Trendyol'unda kayıtlıymış. Saat 9'da birden 157TL civarında harcama yapıldı. İlk Papara desteği aradım şikayet ettim falan sonra abimi arayıp sordum. O bir şeyler almış. Kartı kendi kartı sanıp almış. Sonra Papara geri aradığında söyledim. Açılan talebi iptal ettirdim.

Ben bana gelen hiçbir linke tıklamam. Pinterest, WhatsApp ve çeviri uygulaması hariç bir şey kullanmıyorum zaten. Kısacası ben bir şey yapmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…