Trendyol kargom iade edilmiş

SinanE.Z

Centipat
Daha fazla  
Kısa bir süre önce aldığım 6 teknolojik üründen 5'i gelmesine rağmen 1 tanesi ile sorun yaşamaktayım. Gelen ilk 5 kargo Amazon'dan iken. Kalan 1'i ise 6 bin TL değerinde Trendyol'dan teknolojik bir ürün. 1-2 defasında geldiklerini yazmalarına rağmen toplam 3 geliş iddiasından ikisinde evde bulunmaktaydım ve ona rağmen kapı da çalmadı arayan, gelende. Şimdi aradım ve iade edildiğinin haberini aldım. Trendyol da ise gönderildi durumda yazıyor. Ve bu işlem benim tarafımdan talep edilmeden gerçekleşti. Hiç yokmuş gibi 1 gün sonra ürünü Trendyol da stoku bitti diye işaretli hale getirdiler. Enteresan yanı diğer platformlarda aynı satıcı tarafından 2-3 bin TL daha fazlaya satılmaya devam etmesi. Ben bu ürünü iade etmek istemiyorum. Zaten haddinden pahalı ama ihtiyacım var. El mahkum. Onun için sizden bir çıkış yolu bekliyorum. Mahkeme dışında her türlü yola açığım. Yetki müracaat edip vakit kaybedeceğim bir yol olmasın. Yeterince geç kaldım zaten. Daha fazla ne tahammül ne sabrım ne de vaktim kaldı. İşlerime dönüp yetiştirmem gerken şeyler dağ gibi yığıldı kaldı. Ve bunların hiçbiri kargom gelmeden başlayamayacak türden işler.

Son düzenleme:
Yapabileceğiniz tek şey THH başvurmak. %95 haklı bulunursunuz. 1,5 sene önce 560 TL'ye aldığım kulaklık 3 k olduğu için değişim istemiştim iade yaptılar. Bende THH başvurdum misli ile değiştirilmesi kararı çıktı.

THY başvuracak kadar kestirip atmalık vaktim olsa hâşâ neden uğraşayım 2 hafta. Ama başka bir çözüm yolu lazım. O işlere girersem çok sıkıntı çıkar başıma.

İlk geldiklerinde almadıysanız iadeye yollamışlardır, o diğer iki geliş hikaye. Belki satıcı tekrar stok açar, yapacak bir şey yok.
Aynı satıcı diğer platformlarda en az 2 bin TL fazla ya satıyor.

Son düzenleme:
THY başvuracak kadar kestirip atmalık vaktim olsa hâşâ neden uğraşayım 2 hafta. Ama başka bir çözüm yolu lazım. O işlere girersem çok sıkıntı çıkar başıma.

Aynı satıcı diğer platformlarda en az 2 bin TL fazla ya satıyor.

Trendyol üzerinden stok açarsa indirimli fiyattan devam edebilir.

İadeye giden kargoyu kargo şirketi geri getirmez diye düşünüyorum. Belki ücreti dahilinde tekrar getirilmesi için anlaşabilirsiniz.

İkisiyle de şansınızı deneyin bakalım, istediğiniz şey normal prosedürün dışında olduğu için ancak tahminde bulunabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı