Trendyol neden fazla komisyon kesiyor?

brkmrs01

Hectopat
Daha fazla  
Trendyol'da satış yaparken bir şey dikkatimi çekti, 55TL'lik yaptığım satıştan 25TL kargo ücreti 10TL komisyon kesilmiş. Hesaba geçen tutar 20TL. Resmen şu an zarara satış yapıyorum. Kargo desilerini hep düzgün girerim, zaten küçük boyutlu şeyler satıyorum. Ağır da değiller ve kargoyu da karşı taraf ödüyor. Ama destek ile iletişime geçtiğimde hem benden hem karşı taraftan kargo parası aldıklarını söylediler. Ben bu paraları fiyatın üstüne koysam satış yapamam zaten. Neden bu kadar ücret kesiliyor bir şeyi yanlış mı yaptım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Trendyol her halukarda sizden kargo ücreti keser hocam. 100 TL altı olan sepetlerde müşteri bir miktar kargo ücreti ödediği için size barem uygulaması uygulanır. Yani mesela kargo için 30 TL kesiyorsa 20 TL keser. Trendyol Akademi'de kargo barem uygulamasını aratabilirsiniz.

Birkaç gramlık düğme satıyoruz, onun için de 20-25 TL arası kargo ücreti çıkıyor bizden.

Trendyol her halukarda sizden kargo ücreti keser hocam. 100 TL altı olan sepetlerde müşteri bir miktar kargo ücreti ödediği için size barem uygulaması uygulanır. Yani mesela kargo için 30 TL kesiyorsa 20 TL keser. Trendyol Akademi'de kargo barem uygulamasını aratabilirsiniz.

Birkaç gramlık düğme satıyoruz, onun için de 20-25 TL arası kargo ücreti çıkıyor bizden.

Peki biz nasıl kar edeceğiz hocam.

Peki biz nasıl kar edeceğiz hocam.
Maalesef fiyat koyarken acımayacağız... Bunu geçtim, müşteri bizden bir şey sipariş ediyor gönderiyoruz. Kargo ücreti bizden çıktı. Müşteri keyfi sebeple (kusurlu falan değil, direk ürünü beğenmedim vb.) iade ediyor, geliş kargo ücreti yine bizden. Trendyol'a ne kadar dediysek de boşuna, mesafeli satış sözleşmesinde koşulsuz şartsız iade etme hakkı var diyorlar.

Fiyat belirlerken bu formülü kullanın:
(Ürün maliyeti + Kargo maliyeti + Kâr miktarı) + Komisyon % = Trendyol Satış Fiyatı
Kargo maliyetinin satış fiyatına göre belirlenmesi lazım. 0-60, 60-100, 100+ TL şeklinde 3 ücret sınıfı var.
Ayrıca paketleme, ulaşım masrafını ekleyin. Ben direk kâr miktarına ekliyorum.

Mesela ürün maliyeti 10 TL.
[10 TL + 11 TL (Aras Kargo, 0-60 TL barem) + 15 TL kâr miktarı] + %18 komisyon
36 TL + 6.5 TL komisyon = 42,5 TL.

10 TL'lik ürünü 42,5 TL'ye satmak müşteriye acımasız davranıyormuş gibi hissedebiliriz ama yapacak bir şey yok.

Maalesef fiyat koyarken acımayacağız... Bunu geçtim, müşteri bizden bir şey sipariş ediyor gönderiyoruz. Kargo ücreti bizden çıktı. Müşteri keyfi sebeple (kusurlu falan değil, direk ürünü beğenmedim vb.) İade ediyor, geliş kargo ücreti yine bizden. Trendyol'a ne kadar dediysek de boşuna, mesafeli satış sözleşmesinde koşulsuz şartsız iade etme hakkı var diyorlar.

Fiyat belirlerken bu formülü kullanın:
(Ürün maliyeti + kargo maliyeti + kâr miktarı) + komisyon % = Trendyol satış fiyatı.
Kargo maliyetinin satış fiyatına göre belirlenmesi lazım. 0-60, 60-100, 100+ TL şeklinde 3 ücret sınıfı var.
Ayrıca paketleme, ulaşım masrafını ekleyin. Ben direk kâr miktarına ekliyorum.

Mesela ürün maliyeti 10 TL.
[10 TL + 11 TL (Aras Kargo, 0-60 TL barem) + 15 TL kâr miktarı] + %18 komisyon.
36 TL + 6.5 TL komisyon = 42,5 TL.

10 TL'lik ürünü 42,5 TL'ye satmak müşteriye acımasız davranıyormuş gibi hissedebiliriz ama yapacak bir şey yok.

Güzel hesaplamışsınız hocam teşekkür ederim bu sefer de buybox nedeniyle ürünler üst kısımlara çıkmıyor etkileşimi az olmuyor mu satış yapabiliyor musunuz?

Güzel hesaplamışsınız hocam teşekkür ederim bu sefer de buybox nedeniyle ürünler üst kısımlara çıkmıyor etkileşimi az olmuyor mu satış yapabiliyor musunuz?
Evet bu durumda buybox sıkıntı. Ürünlerinizle bundle yapmayı deneyebilirsiniz. Tuger Akkaya'nın Youtube'ta Trendyol'da öne çıkmayı sağlayacak önerileri bulunuyor. Ürün çeşidini arttırmayı deneyebilirsiniz, aynı ürünü 1'li, 3'lü, 5'li olarak da satabilirsiniz (önceden kimse bunu yapmadıysa ilk siz yaptığınız için otomatik buybox birincisi oluyorsunuz). Bu yöntemler en azından bizde işe yaradı.

Hocam Hepsiburada satıcı taraftarı diye biliyorum. Bakmakta kar var.

Terndyolu geliştiridiğim zaman ağırlıklı olduğundan dolayı Hepsiburada'ya pek vakit ayıramamıştım bir denerim hocam.

Evet bu durumda buybox sıkıntı. Ürünlerinizle bundle yapmayı deneyebilirsiniz. Tuger Akkaya'nın YouTube'ta Trendyol'da öne çıkmayı sağlayacak önerileri bulunuyor. Ürün çeşidini arttırmayı deneyebilirsiniz, aynı ürünü 1'li, 3'lü, 5'li olarak da satabilirsiniz (önceden kimse bunu yapmadıysa ilk siz yaptığınız için otomatik buybox birincisi oluyorsunuz). Bu yöntemler en azından bizde işe yaradı.

Teşekkür ederim hocam dediklerinizi deneyeceğim iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı