Trendyol Teknorya'dan alınan Acer ürünün teknik serviste yaşanan sorunları kime şikayet edilmeli?

Aynen öyle laptop gelince gerekli yerlere başvuracağım usb port çalışıyor fakat bir şey takmaya korkuyorum anakart yanar diye
Bir şey olmaz, ama takma daha fazla zarar verirsin.

O port öyle gelmemeli, gelemez de yani. Satıcıda büyük bir problem var, hakkını ara.

Ben bile bir müşterinin montajını yaparken cihaza kendi cihazıma davrandığımdan daha iyi davranıyorum, statik bileklikler, şaseyi çıkartırken pinlere zarar vermemek adına tırnağımı bile acıtmaya noktasına gelmeler, cihazın işlemini bitirdiğimde fiber bezle parmak izi dahi bırakmadan silerek yerleştiriyorum ama başka firmaların yaptıklarını görünce üzülüyorum.

Maalesef sizin gibi işini hakkıyla yapan insanlar çok az kaldı desteğiniz için de teşekkürler

Ürünü satın alalı ne kadar oldu? Ürünün tarafınıza tesliminden itibaren 6 aylık süreçte ortaya çıkan ayıplar teslim tarihinde var olduğu sayılır. Malın ayıplı olmadığının ispatı da satıcıya aittir. O açıdan ürünü ne zaman aldığınız önem arz etmektedir. Ayrıca ayıp ortaya çıkar çıkmaz da satıcıya bildirim yükümlülüğü tüketiciye aittir. Makul sürede bildirimi yapmazsanız ürünü bu haliyle kabul etmiş sayılırsınız.

Eğer ürünün size teslim tarihinden itibaren (bakın satın alma tarihi değil teslim tarihi) 6 ay içerisinde bu sorunlarla karşılaştıysanız seçimlik haklarınızdan birisini kullanabilirsiniz. Hangisine karşı başvuracağımı bilmiyorum demişsiniz öncelikle muhatabınız satıcınız. Önceliği satıcınıza verin ancak satıcı, üretici ve ithalatçının üçünün de müteselsilen sorumlu olduğunu da unutmayın.
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 10 (İspat Yükü)
Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.

Türk Borçlar Kanunu - Madde 223 (Gözden Geçirme ve Satıcıya Bildirme)
Alıcı, devraldığı satılanın durumunu işlerin olağan akışına göre imkân bulunur bulunmaz gözden geçirmek ve satılanda satıcının sorumluluğunu gerektiren bir ayıp görürse, bunu uygun bir süre içinde ona bildirmek zorundadır.

Alıcı gözden geçirmeyi ve bildirimde bulunmayı ihmal ederse, satılanı kabul etmiş sayılır. Ancak, satılanda olağan bir gözden geçirmeyle ortaya çıkarılamayacak bir ayıp bulunması hâlinde, bu hüküm uygulanmaz. Bu tür bir ayıbın bulunduğu sonradan anlaşılırsa, hemen satıcıya bildirilmelidir; bildirilmezse satılan bu ayıpla birlikte kabul edilmiş sayılır.

Öncelikle teşekkürler şimdi ben satıcıyı aradığımda kabul etmiyorlar doa raporu olmadan. bildirdiğimi nasıl kanıtlarım ve şikayette diğer firmaların da bana yaptığı haksızlığı anlatmama gerek var mıdır

Kanunlarımızda şu yolla bildirilmelidir diye kesin bir yol öngörülmemiş. Kanun maddesini şu an telefondan bulamıyorum ancak daha önce buna benzer konularda yazdığım olmuştu. Benim tavsiyem mail yoluyla bildirimde bulunmak ve sonrasında telefonla teyit almak.

Süreçteki tüm aşamaları detaylıca anlatmanız sizin lehinize olacaktır. İlk 6 aylık süre içerisindeyseniz firmanın talebinizi kabul etmeme lüksü yok. Bunun için ürünü sizden alıp kontrol amaçlı servise yollarlar. Buradaki amaç üründeki kusurun sebebini öğrenmek. Üründeki kusur kullanıcı hatası temelli ise kabul etmeme hakları var ancak olağan kullanımdan kaynaklı ise böyle bir hakları yok.​

Anladım teşekkürler

Hocam valla çok geçmiş olsun. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz. Ben de yaklaşık 2 ay önce Gaming Laptop almayı düşünüyordum. Acer Nitro 5 modelinin fiyatı ve soğutması gayet iyi olmasına rağmen etraftan duyduğum söylentilere göre gerçekten müşteri hizmetleri berbat ötesiymiş. Öyle de. HP aldığıma dua ediyorum şuan.

En doğru kararı vermişsiniz

Bende acer'de de 1 ölü piksel çıktı. Arenaya göndermedim direkt mail attım bakın böyle bir durum var gereğini yapın dedim. 1 ölü piksel garantiye girmez öyle kullan dediler THH ye başvurdum. Benim de satıcı teknorya idi. Satıcı kısmına onu yazdım.

Sonuçlandı mı peki thh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…