Trendyol birkaç yıl önce Alibaba'nın da sahibi Jack Ma tarafından satın alındı. Yani sahibi Türk değil. Genel olarak ülkelerin en büyük firmalarını satın alıp sonra Çin'den iş yapıyor bu ağabeyimiz. Yani diğer ülkelerde Trendyol yok.
Trendyol birkaç yıl önce Alibaba'nın da sahibi Jack Ma tarafından satın alındı. Yani sahibi Türk değil. Genel olarak ülkelerin en büyük firmalarını satın alıp sonra Çin'den iş yapıyor bu ağabeyimiz. Yani diğer ülkelerde Trendyol yok.
Trendyol Türkiye çapında daha bilindik bir alışveriş sitesidir.Hepsiburada'nın global alanda daha çok iş yaptığını görürsek Hepsiburada Trendyol'dan yabancı ülkelerde daha popülerdir.(Hepsiburada'nın konu ile alakası yok ama bilgilendirmek iyidir.)
Yabancı ülkelerde de popüler mi bilmiyorum ama kurucusu olan kadın, aynı zamanda milyar dolara satılan peak Games'in de kurucuları arasında. Kadın çok başaralı belli ki.
CEO Chief Executive Officer anlamına gelir. Yönetim Kurulu Başkanı demektir. Şirketin sahibi demek değildir. 2018'de 728 milyon dolar karşılığında Alibaba şirketi satın aldı.
CEO Chief Executive Officer anlamına gelir. Yönetim Kurulu Başkanı demektir. Şirketin sahibi demek değildir. 2018'de 728 milyon dolar karşılığında Alibaba şirketi satın aldı.