Selamlar. Trendyol üzerinden bir ürün sipariş ettim. Sipariş tek ürün olmasına rağmen 5 ayrı paket şeklinde teslim edilecekti. 27/11/2025 tarihinde 4 paket elime ulaştı ancak 5. paket gelmedi.
Önce kargo şubesini aradım, “şubemize bu paket hiç giriş yapmamış” dediler. Bunun üzerine satıcıya eksik ürün talebi açtım.
Satıcının ilk cevabı şu şekildeydi:
“Parçalı kargolarda teslimatlar farklı günlerde yapılabiliyor. Yoğunluktan dolayı bazen paketler unutulabiliyor, 1–2 güne teslimat yapılacaktır. Kayıp veya hasar durumu olursa tekrar gönderim yapılır.”
2 gün bekledim, paket gelmediğini tekrar ilettim. Bu kez, “pazartesi gününe kadar şubenizle görüşüp size dönüş yapabiliriz. Duruma göre yeniden gönderim de yapılır.” dediler.
Bugün pazartesi, tekrar yazdım. Bu sefer de Aras Kargo'ya yapılan siber saldırı nedeniyle sistemlerde aksaklık olduğunu, ne çıkış ne de sorgulama yapılabildiğini, sistemlerin düzelmesini beklediklerini söylediler.
Eksik ürün talebi 4 gündür açık ve herhangi bir ilerleme yok.
Bu durumda öğrenmek istediğim şu:
Trendyol'da satıcının belirli bir süre içinde işlem yapma zorunluluğu var mı? Eksik ürün veya kayıp paket durumunda satıcının kaç gün içinde çözüm üretmesi gerekiyor?