Trident X DDR3 2400MHz Ram Nasıldır?

gokhanomm

Hectopat
Yer
Bursa, Turkey
Daha fazla  
Merhabalar ,
Üst seviye bir oyuncu bilgisayarı topluyorum , ram konusundan pek anlamadığım için birkaç yazı okudum" cl "ve " mhz " değerleri ile ilgili ama kafam dahada karıştı. Vereceğiniz tavsiyenin Vatan Bilgisayardan olması şart. Şuan için şu modeli düşünüyorum :
16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2400MHz CL10 1,65V Dual Kit Ram - PC - Bellekler - Vatan Bilgisayar

Ramler mutlaka 2x8 gb şeklinde olmalı çünkü 3 yıl kadar upgrade dahi yapmak istemiyorum. Hem oyun oynayıp hem arka planda server olarak (minecraft gibi basit oyunlar için) kullanma ihtimalim olduğundan.

Diğer Pc Bileşenler: i7 4770K - MSI Z87 G45(3000 mhz kadar desteği varmış) -MSI GTX 780 Tİ geri kalan detaylar önemli değildir diye yazmıyorum gerekirse belirtin eklerim.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CL Bellekte gecikme süresidir . CL ne kadar azsa RAM o kadar iyidir . 16 GB çok gereksiz . 8 sizi 3 yıl upgradesiz götürecektir . 1600 Mhz altında Ram almayınız .

1)OC tan kasıt anakarttan bus hızını seçmek mi yoksa işlemciye mi overclock yapmak?
2) 4770K overclocksuz ne kadar destekliyor(bus hızı) ?
3)4770k overclock ile ne kadar destekler ve stabil olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci 1600 MHZ destekliyor. RAM'e OC yapılırsa anakart ile 3000 MHZ'e kadar destekler.

Bence OC yapmaya değmez. Oyun ve normal kullanımda etkisini hissedemezsiniz bile.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı